Siyaset Haber Girişi : 20 Şubat 2015 12:51

Erzurumlu ünlü avukat Demirhan AK Parti'den resmen aday adayı

Erzurumlu ünlü avukat Demirhan AK Parti'den resmen aday adayı
Erzurumlu Avukat ve işadamı Ali Demirhan, AK Parti'den Erzurum Milletvekili aday adayı oldu.
Erzurumajans-Erzurumlu ünlü Avukat ve işadamı Ali Demirhan, AK Parti'den Erzurum Milletvekili aday adayı oldu. Bir süre önce Erzurum'dan aday adaylığı başvurusunu yapacağını açıklayan Avukat ve işadamı Ali Demirhan, dün AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'ne (SKM) giderek, başvuru evraklarını teslim etti. Demirhan'ın başvurusunu bizzat AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt kabul etti.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'na başvurarak milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapan  Avukat ve işadamı Ali Demirhan, başvuru dosyasını AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt'a teslim etti.

ERZURUM'A DÜNYANIN EN ZENGİNLERİNDEN MUHAİDİB'İ YATIRIM YAPMASI İÇİN GETİRMİŞTİ...

 Özellikle Arap dünyasıyla yakın ilişkiler içerisinde olduğu bilinen ve Türkiye'ye bugüne kadar çok sayıda Arap yatırımcı getirip, dev yatırımların altına imza atan Avukat ve İşadamı Ali Demirhan, geçtiğimiz Ocak ayında da Türkiye'ye toplamda 1 Milyar Dolarlık enerji ve tarım yatırımı yapan, dünyanın sayılı zenginleri arasında gösterilen Suudi işadamı Sulaiman Al Muhaidib'i Erzurum'a getirmişti. Muhaidib, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti ve Demirhan'ın girişimleri ile geldiği Erzurum'a 100 bin büyükbaş hayvan kapasiteli büyük bir çiftlik kurma kararı almış ve bu yönde şirket yöneticilerine çalışma başlatma talimatı vermişti.

DEMİRHAN: HAYVANCILIK MERKEZİ ERZURUM'A YATIRIM İÇİN ARAŞTIRMALARA BAŞLADIK

Suudi Arabistanlı işadamının Erzurum'u ziyareti hakkında Orient Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirhan ise şu bilgileri vermişti: "Sayın Muhaidip sağolsun bizi kırmadı, Erzurum'a davetimize icabet ettiler. Belediye Başkanımız da misafirperlik gösterdi ve iyi bir şekilde ağırladı. Körfezden gelen Al Muhaidip grubu özellikle Ali Ağaoğlu'nun projelerine ilgi gösteriyor. Erzurum'da hayvancılık, enerji ve konut turizm projeleri ile ilgili araştırma yapıyoruz. İnşallah yapacağımız çalışmalar sonucunda belki de Türkiye'nin Dünyanın sayılı hayvancılık merkezlerinden biri olarak Erzurum'da yatırımlar yapacağız. Bu konuda araştırmalara başladık. Memleketim olması nedeni ile de bu yatırımın Erzurum'da olmasını istedim. Böylesi bir yatırım Erzurum'un yanı sıra tüm bölge için çok önemli etkiler yapacaktır. Muhaidib'in 170 bin büyükbaş hayvanı olan çiftliği var. Türkiye'nin tamamında bu rakam 30 binlerde. Erzurum, hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip."

70 milyar dolarlık serveti bulunan Suudi işadamı Al Muhaidib'in dünya genelinde 40 kadar ülkede yatırımı bulunuyor.  Ülkesinde 170 bin hayvandan oluşan çiftliği bulunan Suudi işadamının, Erzurum'da yapacağı yatırımı 2 yıl içinde hayata geçirmesi bekleniyor.

ZEKERİYA ÖZ'Ü KÖŞEYE SIKIŞTIRAN BELGELERİ AÇIKLAMIŞTI

Avukat ve işadamı Ali Demirhan, iş dünyasındaki başarıları kadar, 17-25 Aralık operasyonlarında da adından sıkça bahsettirmiş bir isim olarak da karşımıza çıkıyor. Demirhan, geçtiğimiz günlerde açığa alınan 17-25 Aralık operasyonlarını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün  Dubai tatilinin fatura ve belgelerini açıklayarak, operasyonun seyrini değiştirdi. Paralel yapı ile mücadele eden isimler arasında yeralan Demirhan, o günlerde  A Haber'deki Kadraj programına konuk olmuş, Zekeriya Öz'ün 2013 Ekim ayında yaptığı ve masraflarını iş adamı Ali Ağaoğlu'na ödettiği Dubai tatilinin perde arkasını anlatmıştı...

A HABER'DE OPERASYONUN PERDE ARKASINI ANLATMIŞTI

 A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj programının konuğu Ali Ağaoğlu'nun avukatı Ali Demirhan'dı. 17 Aralık darbe girişiminin ardından Bolu'ya düz savcı olarak atanan Savcı Zekeriya öz'ün, 2013 Ekim ayında yaptığı ve masraflarını iş adamı Ali Ağaoğlu'na ödettiği Dubai tatilinin perde arkası Kadraj programında masaya yatırıldı.

 "17 ARALIK'TA ASIL HEDEF ERDOĞAN VE HÜKÜMETİYDİ"

17 Aralık darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatan Ali Demirhan, "Gözaltındaki vekillerle görüşmemize izin vermek istemediler. 17 Aralık'ta asıl hedef Erdoğan ve hükümetiydi. Polisler suçlu yakalama psikolojisiyle değil, hükümeti devirme saikiyle çıkıp Başbakan'a yakın olan kim varsa suçlu suçsuz gözaltına aldılar" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • naci gür 01 Ocak 1970 02:00

    Ben tanımıyorum ama ilişkileri beni de şüphelendirdi yine de hayırlı olsun...Bakmak lazım..

  • Erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Bu insan kara kutu