Bölge Haber Girişi : 09 Ocak 2010 13:12

Erzurumspor, bakan ve başkan!..

Erzurumspor, bakan ve başkan!..
Erzurumspor'un içerisinde bulnduğu duruma çıkış yolu arayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet küçükler ve Vali Sebahattin Öztürk yarın 'Ortak Akıl, Ortak Karar' adı altında geniş katılımlı bir toplantı düzenliyor. Erzurum'un merakla beklediği toplantı önc
Erzurumspor, bakan ve başkan!…

Erzurumspor bu şehrin kaçıncı sırada ki sorunu? Aslında bu soruya ciddi bir anket şirketi tarafından alınacak cevabın ne olduğunu aşağı yukarı biliyorum. Erzurumspor bir marka evet, Erzurumspor bütün futbol kulüpleri gibi adını taşıdığı şehir için önemli… Buna da evet.

Şu bir gerçek ki; Erzurumspor birileri tarafından kötü yönetilerek, gelirleri çar çur edilerek ve birilerinin borçlandırarak kendine çıkar sağladığı; artık kulüp olmaktan çıkarılıp en küçük geliri bile borçluların haciz davalarını takip eden avukatlarca kontrol altında tutulan hale gelmişti.

 

Ve son göründü. Bu aralar kim ile oturup kalksam şuur altını artık ortaya koymaya başladı. “Kardeşim birilerinin bitirdiği Erzurumspor bu saatten sonra ayağa kalkamaz. Erzurum’da da yedi sekiz milyon liraya çıkarıp ortaya koyacak bir tek isim yoktur. Halkın durumu zaten ortada. Kapansın gitsin…”

 

Tam bu noktada bir kişi temsil ettiği şehrin sorumluluğunu hissederek hatta yıllardır bunu sadece hissetmeyip yüz binlerce lira yardıma aracılık da ederek Erzurumspor’u ayakta tutmaya çalıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, hem şehrül emin, hem de siyasi sorumluluğunun gereği olarak Cumartesi günü çok geniş katılımlı bir toplantı hazırlığı içerisinde.

 

‘Ortak Akil Ortak Karar’ adıyla düzenlenen bu toplantıya elbette ki nezaketen Sağlık Bakanı’da davet edildi. Ama Sayın Sağlık Bakanı Recep Akdağ önceden hazırlanmış programı dolayısıyla katılamayacak. Onun dışında bu toplantıya bütün vekiller, siyasi parti temsilcileri, kulübün eski başkanları, STK’lar ve delegeler çağrıldı.

 

Beklenti ne?

Ben söyleyeyim. Sayın Küçükler son bir defa daha sorumluluğunu yerine getiriyor. Bunu son olsun diye yapmıyor elbette. Umarım bir reçete çıkarılır ve bu toplantıdan Erzurumspor için umut ışığı doğar.

 

Kendi kanaatimi söylüyorum. Hiçbir siyasi böyle bir durumda ki kulübe sahip çıkarak risk almazdı. Sayın Küçükler bu riski alıyor ve göğüsleyecektir de… ama bu toplantıdan bir şey çıkacak mı bilmiyorum? Çünkü Erzurumspor artık sadece namazı kılınacak bir mevta olmuştur.

 

Şimdi ateşli taraftarlar bana kızıp hatta başka şeyler söyleyecekler. Ama ben gerçeği yazmaktan kaçınmam. Erzurumspor zamanın süper liginden neden düştüyse o sebepten de kapanıyor. Herkes çok iyi biliyor ve bazı şeyler o kadar yazılıp konuşuldu ki yalama oldu. Ben onlara yazıp dökecek değilim.

Bakın bu satırları yazmadan birkaç saat önce Cumartesi günü düzenlenecek toplantıya çağrılan bir işadamı ile sohbet ederken kendinin de çağrıldığını söyleyince şaka yollu; sizden adam başı iki bin lira isteyecekler dedim. “Valla bırak iki bini iki lira vermem, kim yediyse onlardan alsınlar!” diye cevap verdi.

 

Konuyu bu cümle özetliyor ve benim kanaatimi pekiştiriyor. Cumartesi günü yapılacak olan toplantıya Sayın Vali ve Sayın Küçükler ev sahipliği yapacak. Sonuç şimdiden belli olmasına rağmen, katılanlar sadece bir meraklarını gidermek için orada olacaklar… Hepsi bu kadar… Umarım yanılan ben olurum.. Umarım gerçekten o toplantıdan bir ‘Ortak Akıl ve Ortak Karar’ çıkar…

 

Orhan BOZKURT/Erzurum Ajans

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.