Bölge Haber Girişi : 25 Temmuz 2011 16:00

Erzurum'un çocukları İspanya yolcusu!..

Erzurum'un çocukları İspanya yolcusu!..
Erzurum'da yaşayan yoksul kesimlerin futbolcu çocukları, 'Taş Atma Gol At' projesi kapsamında İspanya'nın ünlü şehri Barcelona'da yeteneklerini sergileyecek.

Erzurum Ajans-Erzurum'da yaşayan yoksul kesimlerin futbolcu çocukları, 'Taş Atma Gol At' projesi kapsamında İspanya'nın ünlü şehri Barcelona'da yeteneklerini sergileyecek.

Erzurum Valiliği, İl Özel İdaresi, Anadolu Spor Kulübü ve Spor Toto'nun ortaklaşa yürüttüğü 'Taş Atma Gol At' projesi kapsamında, Erzurum il genelindeki yoksul ailelere mensup futbol yeteneği yüksek 14 çocuk İspanya'ya gönderilecek. Bir hafta süreyle İspanya'da Barcelona ve Real Madrid gibi takımların çocuk takımlarıyla mücadele edecek olan Erzurumlu çocukların hedefi yurda şampiyon olarak dönebilmek.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 14 yoksul çocuğun katılacağı 'Costa Brava' turnuvasının Erzurum ön elemelerinin başladığını söyledi. Vali Öztürk, il ve ilçe elemelerinde başarılı olan 14 sporcu çocuğun İspanya'da Türkiye'yi milli forma altında temsil edeceğini belirtti.

Anadolu Spor Kulübü'nün önceki yıllarda Hakkari, Ağrı ve Van'lı çocukları 'Taş Atma Gol At' projesi kapsamında İspanya'ya götürdüğüne vurgu yapan Vali Öztürk, "Sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan ailelere mensup 14 çocuğumuz İspanya'da Barcelona ve Real Madrid gibi takımlara karşı Türkiye'yi ay-yıldızlı forma altında temsil edecek. Hedefimiz turnuvadan şampiyon olarak dönebilmek. Bunun için de oyuncu seçimlerinde çok titiz davranıyoruz. Bu çocuklardan birisinin dünya futbol devlerinden birisinin ilgisini çekip geleceğini kurtarabilirsek bizden mutlusu olamaz. " dedi.

Proje kapsamında çocukların aidiyet duygusunun arttırılması, milli kimlik bilincinin yükseltilmesinin de hedeflendiğine vurgu yapan Vali Öztürk, "Türkiye milli forması altında ülkemizi temsil edecek olan çocuklarımız milli gururu yaşayacak. Türkiye'yi temsil etmenin heyecan ve mutluluğunu yaşayacaklar. " diye konuştu.

Vali Öztürk, Erzurumlu çocukların İspanya'ya gitmeden önce de Fenerbahçe, Galatasay ve Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbol takımlarıyla da karşılaşmalar yapacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.