Bölge Haber Girişi : 13 Şubat 2010 18:02

Erzurum'un Halk Oyunlarında birincileri!..

Erzurum'un Halk Oyunlarında birincileri!..
Erzurum'da Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel halk oyunları il birinciliği Cemal Gürsel Kapalı Spor salonunda yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel halk oyunları il birinciliği Cemal Gürsel Kapalı Spor salonunda yapıldı.

Cemal Gürsel Spor salonunda düzenlenen halk oyunları il birinciliği müsabakalarına hem izleyici bakımından hem de katılım bakımından ilgi beklenenin üzerinde oldu. İlk olarak ilköğretim kurumları arası küçükler kategorisinde başlayan yarışmada küçüklerde Aziziye Fatih Sultan Mehmet ilköğretim okulu birinciliği elde ederken, Palandöken Yıldızkent İstanbul Menkul Kıymetler İlköğretim okulu da ikinci oldu. Yıldızlar kategorisinde ise yine birinciliği Aziziye Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulu elde ederken, ikinciliği Yakutiye Şair Nefi İlköğretim okulu kazandı. Orta öğretim kurumlarında ise birinciliği Şükrüpaşa Lisesi kazanırken, ikinciliği Atatürk Endüstri Meslek Lisesi elde etti. Yaygın eğitim kurumlarında ise çok büyük bir heyecan yaşandı. Beş ekibin yarıştığı bu kategoride ise il birinciliğini Yakutiye Halk Eğitim Merkezi kazandı.

Düzenlemeli dal'da ise ilköğretim küçükler kategorisinde Horasan Yatılı Bölge Okulu ve orta öğretim kurumlarında ise Yakutiye Kız Meslek Lisesi rakiplerinin olmamasından dolayı birinci ilan edildiler. Halk oyunları il birinciliğinde ilk sırayı alan ekipler, 29 Mart tarihinde Erzincan'da yapılacak olan grup müsabakalarında ilimizi temsil edecekler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.