Ekonomi Haber Girişi : 04 Eylül 2013 04:52

Erzurum'un merak ettiği O işadamı konuştu...

Erzurum'un merak ettiği O işadamı konuştu...
Otobüs Terminali ile Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan Vakıflar AVM'nin işletmeciliğini alan Yozgatlı işadamı Mustafa Ünal'dan çok özel açıklamalar..

Erzurumajans-Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan Vakıflar Alış-Veriş Merkezi'nin işletmeciliğini alan Yozgatlı işadamı Mustafa Ünal, Palandöken  Gazetesi'ne konuştu. Cem Bakırcı'nın sorularını cevaplandıran  Ünal, "Erzurum ve Palandöken'in trendi yükseliyor. Bir yatırımcı olarak Erzurum'a daha  güzel sürprizlerimiz olacak" dedi.


Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Vakıflar AVM'nin ihalelerini alarak Erzurum'da bir anda adından söz ettiren İşadamı Mustafa Ünal, " İstanbul'da tekstil, inşaat ve akaryakıt sektöründe yatırımlarımız var. Biz bir aile şirketiyiz. Erzurum'a daha çok yatırım yapacağız" diye konuştu.

 

"TERMİNALİ 10 YILLIĞINA 2.5 MİLYON TL'YE KİRALADIK"


Erzurum'u tanıdıkça yatırım yapma kararı aldıklarını ve bir çok alanda Erzurum'da iş yapacaklarını anlattı. Genç işadamı Ünal, 'Neden Erzurum?" sorusunu şöyle yanıtladı:

 " Erzurum'un eski terminalini gördüğüm zaman hayal kırıklığı yaşadım. O terminal bu şehre hiç yakışmıyordu.  Ama Erzurum'un içine girip, gerçek Erzurum'u tanıdıkça buradaki kültürü, misafirperverliği görünce .  Bu işi kendimize görev edindik. Tabii ki bu işe germemize vesile olduğu için öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Küçükler'e teşekkür ediyorum.  Biz aslen Yozgatlıyız... Herkes 'neden Erzurum'a yatırım yapıyorsunuz?' diye soruyor. Terminal işletmeciliği için söylüyorum. Sektörün içinden gelen biri olarak bütün firma sahiplerini tanıyorum.  Babamın otobüsü vardı, bu sektöre önce otobüs firması olarak  girdik. Firmamısa yatırım yaparak sektörde büyüdük. İstanbul'da ise tekstil, inşaat ve akaryakıt şirketlerimiz var. Biz bir aile şirketiyiz. Erzurum'a daha çok yatırım yapacağız. Bütün Erzurumlu  hemşerilerimiz rahat olsun. Bu şehrin adına yakışır bir terminal işletmeciliği yapacağız. Sektörün içinden geliyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nden  terminalin işletmeciliğini 10 yıllığına aldık. İnşallah daha çok uzun yıllar bu hizmetimiz devam edecek. Terminali yıllık 2.5 milyon TL'ye kiraladık. Bu ana paranın yanı sıra  ciromuz eğer 4 trilyonu geçerse  her yıl  400 bin TL artı KDV fark ödeyeceğiz."

Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden sonra Vakıflar AVM'nin  işletmeciliğini de aldıklarını anlatan Mustafa Ünal, "Vakıflar AVM'de 86 mağaza bulunuyor. Biz burayı aylık 240 bin TL'ye kiraladık.  Daha ucuza da alabilirdik . Çünkü ilk ihaleye kimse girmemişti.  Bu ihaleye de giren olmayacaktı. Fiyat 300 bin liraya çekilebilirdi. Ancak böyle bir talepte bulunmadık.  Sonuçta burası bir vakıf yeri ve buraları vakfa bağışlayanlar nur içerisinde yatsın. Şimdi  Erzurum'a yakışan bir işletmecilik yapalım istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"diye konuştu.


"ÇAĞDAŞ VE ÇOK FARKLI BİR AVM OLACAK"


Vakıflar AVM ile  ilgili ciddi projelerinin olduğunu da vurgulayan  Ünal, " Hata  yapmamak için  uzman ekiplerle çalışıyoruz. İstanbul'daki Cevahir AVM'yi kuran firma ile görüştük.  Uzman arkadaşları Erzurum'a getirdik. Cadde üzerindeki bu yeri bir anlamda yeniden şekillendireceğiz. Erzurumlu kardeşlerimiz şunu bilsinler kurumsal, kaliteli bir işletme yapmaya özen göstereceğiz. Erzurum bir üniversite şehri, büyük bir kış turizmi merkezi ve trendi her geçen gün yükseliyor. Bizde bu anlayışla hizmet vereceğiz "dedi.

 

"AVM'NİN İSMİNİ PALANYUM OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ "


Erzurum'un bölgenin gelişimine ön ayak olduğunu da anlatan Mustafa Ünal, bu anlamda kendilerinin de sorumluluk aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Şirket olarak,  birikmiş sermayelerimizi riske ederek bu işe girdik. Allah nasip ederse iki ay içinde hizmete sokmayı hedefliyoruz. Şuanda AVM, yüzde 50 oranında işletmeye hazır  duruma getirmiş olacağız.  Bu iş merkezi içinde yer alan firmaların kurumsal ve  marka değeri olmasına özen göstereceğiz. Erzurum'a kalite ve kaliteli yaşam hizmeti getireceğiz. Bir çok isim önerisi var. Ancak biz, PALANYUM olarak düşünüyoruz. Erzurum'la farklı bir bağımız var. Ben Yozgatlıyım ama burası bizim de toprağımız, anne tarafından da Erzurumluyum. Kayınvalidemin dedesinin mezarı da  Erzurum'da... "


TERMİNAL'DE ARTIK HUZUR GÜVEN VAR


Ses Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal,  Erzurum'da Genel Müdür olarak ise Ahmet Demiral'ın görev yapacağını söyledi. Erzurum eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Demiral'in  şehri çok iyi tanıyan ve bilen bir isim olduğunu anlatan Ünal, " Ahmet Bey'in yanında yine çok değerli isimler var. Ahmet Bey,  benim adıma hep Erzurum'da olacak.  Daha şimdiden 90 Erzurumlu arkadaşımıza istihdam olanağı sağladık. Bakın, eski Erzurum Otobüs Terminali'nde her gün olaylar çıkıyordu. Şimdi burada gürültü, kavga yok. yolcularımıza huzurlu ve güvenli bir seyahat ortamı sağlamak için çalışıyoruz "diye konuştu.



BAŞARILI POLİS MÜDÜRÜNE YENİ GÖREV


Yeni Ses Turizm Yönetim Kurulu Başkanı, İş Adamı Mustafa Ünal, Terminal ve Vakıf İşhanı'ndan Sorumlu Genel Müdür olarak emekli eski Emniyet Müdürü Ahmet Demiral'ı göreve getirdi.  Dilşad Özdil ise Genel Sekreter olarak görev yapacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • HAKAN ÇELİK ÜNAL 01 Ocak 1970 02:00

    YOLUN AÇIK OLSUN MUSTAFA ABİM BOGAZLIYANDAN SEVGİLER SAYGILAR

  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    dadaş, dadaş kızı, sibel güneş, kemal güneri gibi bilinçli ve duyarlı insanlar olduğu sürece Erzurum üç beş kıskanç yüzünden asla geri kalmaz ve kalmayacaktır. İşte gerçek dadaşların yorumları aşağıda. Beni yalnız bırakmadığınız için minnettarım. Sizlerin canızı yiyim ben...

  • dadas kızı 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumda zaten bu olur başkada bir şey olmaz tebrik etmek varken nie yozgatlı burda iş yapıyor diye art niyet arıyorlar bizden ne köy olur nede kasaba yazık yaa yazık daha ne istiyorsunuz memleketimize güzel işler yapılıyor

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Adam Yozgatlı yahu Ermeni değil .! Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Yani senin benim gibi bir vatan evladı .! Erzurum`lu birilerinin eline geçseydi yine rezil olurdu her iki yerde .! Gördük işletme felsefelerini yıllardır bizim milletin .! Ben güzel olacağına inanıyorum Hayırlı ugurlu olsun ...

  • sibel güneş 01 Ocak 1970 02:00

    hayırlı olsun....TEBRİKLER.... Sayın Ünal, ERZURUMUMUZA HAYIRLI OLSUN, EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN...

  • Kemal Güneri 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın erzurumajans yetkilileri, sizin sayenizde öğrenmiş bulunuyorum. mustafa ünal beyefendiye sonsuz teşekkürler. Allah razı olsun ondan....cem bakırcı kardeşimiz sağolun

  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    Adamın ne dediğini iyi oku "valla" .Adam ne diyor, avm ihalesine kendisinen başka katılan bir şirket olmadığını söylüyor. Sanki Erzurumlu bir işadamı ihaleye katıldı da biz görmedik. Adamdan Allah razı olsun ki koskoca vakıf işhanı binası aylardır boş duruyordu ve bu Yozgatlı ağabeyimiz olmasa yine aylarca boş kalmaya deva edecekti ve kaybeden yine Erzurum olacaktı. Adam Yozgatlı da olabilir ama bana göre yüreği Erzurumlu. Onun canını yiyim ben. Nankör olmayalım, yatırım yapana destek olalım köstek değil. At gözlüklerini çıkaralım ve dünyayı görelim.

  • Burak Ulaş 01 Ocak 1970 02:00

    1000 sene ömrüm olsa Erzurum hiçbir şey olmaz....İnsanımız hep birbirinin kuyusunu kazmak için fırsat arıyor.Gıybet deseniz kralını yaparlar.Ama ii işlere gelince hiçbir şey yapmazlar.Hep göz boyamak amaçlı faydası olmayan işler yaparlar.Günlük işler Geleceğe dönük zerre kadar iş yapmazlar...Boşa harcanan paralar..Erzurumlu o kadar kimse varken Yozgatlı hayırdır ne işin var senin burda Allah Allah!!! Bunun altından bir Çapanoğlu çıkmasın...Hayrola Erzurumu çokmu sevdin!!!!

  • valla 01 Ocak 1970 02:00

    yazıklar olsun erzurum sana be birbirini yemekten başka bir şey yapmadın işte memleketinede öyle Yozgatlı gelip sahip çıkar koskoca Erzurumda bir adam çıkamadımı bu işleri yapacak.. haaa birde yerel yöneticelere seslenmek istiyorum erzurumda adam yokmu ki ihaleyi başkasına verdiniz? Yozgatlı iş adamı ne diyor başka yatırımlar yapacağız yani demek istiyor ki bu şehirde iş alana çok sizde böyle basiretsiz bürokratlar ve yöneticiler var iken ben burdan gitmem eeee yemiyenin malını çatır çatır Allahın Yozgatlısı gelir yer sende öyle aval aval bakarsın....

  • dadas kızı 01 Ocak 1970 02:00

    şehrimize hayırlı ugurlu olsun tebrikler mustafa bey yolunuz acık olsun