Kültür-Sanat Haber Girişi : 05 Ağustos 2013 02:19

ESAV'dan muhteşem iftar programı

ESAV'dan muhteşem iftar programı
Merkezi Ankara'da bulunan Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) düzenlediği iftar programıyla gurbetteki Erzurumlulara unutulmaz bir gece yaşattı.
Erzurumajans-Merkezi Ankara'da bulunan Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) düzenlediği iftar programıyla gurbetteki Erzurumlulara unutulmaz bir gece yaşattı. Mamak Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen program Mamak Meydanında gerçekleştirildi. Tahmini 2000 (ikibin) kişilik düzenlen iftara katılım tahminlerin üzerine çıkınca imdada hazır yemek fabrikaları yetişti. Çorba, mantarkarışık tas kebap, pilav, tatlı ve çeşitli salatalarla süslenen iftar menüsünde termoslarla çay unutulmamıştı. İlahiler eşliğinde huzur içerisinde açılan iftardan sonra asıl program başladı ve katılanlar adeta Erzurum'u Ankara'da yaşadı.

SUNUCU ÇOK TECRÜBELİYDİ

Programın sunuculuğunu Halk Ozanı Şerif Çöpürgensli yaptı. Çöpürgensli gerek sahneyi kullanma gerekse ses, mizaç ve anons arası okuduğu şiirlerle tecrübesini konuşturdu. Programın açılış konuşmasını ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur yaptı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve ESAV Mamak Şube Başkanı Recep Güleç'e katkılarından dolayı teşekkür eden Aksungur Konuşmasında; ''Misafirlerine hoş geldiniz diyerek amaçlarının Erzurum Kültür ve medeniyetini unutturmamak ve gurbetteki dadaşlara Erzurum'un manevi havasını teneffüs ettirmek olduğunu söyledi.

'' Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise yaptığı konuşmada programa gösterilen yoğun ilgiden çok memnun kaldığının altını çizerek, '' Mamak böyle kalabalık bir organizasyona ev sahibi olduğu için çok mutlu'' dedi. Daha sonra sırasıyla Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Sayıştay Başkanı Doç.dr. Recai Akyel, kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak ve Adnan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin de programa telgrafla katılan misafirler oldular. Çok sayıda bürokrat, iş adamı ve sivil toplum örgütü temsilciler ile yoğun bir hemşeri grubunun katıldığı iftar programı yaklaşık 3 bin kişiyle başladı. Her geçen dakika programa katılım arttı.

Halk Müziği sanatçısı Yıldırım Budak'ın sahne aldığı dakikalarda katılım 6 bin kişiye ulaştı. Halk ozanları Beyzade Aslan, Ali Oltulu ve Muhsin Vural yaptıkları atışmalarla katılımcıların beğenisini kazandı. Erzurum Erkek Barlarının Tey Teyy Teyy leri 6 bin kişiden Can Cann Caannn diye karşılık buldu. Daha sonra sahne alan Erzurumlu şair Zekiye Çomaklı 'DADAŞ KIZIYIM' şiirini okurken duygusal anlar yaşandı. Çomaklı Katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Türk Halk Müziği sanatçıları Muhlis Kaya, Semra Algül Oflaz, Nurullah Akçayır okudukları birbirinden güzel parçalarla geceye neşe kattılar. Programın sonunda sahne alan Erzurumlu sanatçı Yıldırım Budak zaman zaman okuduğu uzun havalarla duygusal anlar yaşatsa da Erzurum yöresine özgü oyun havalarıyla 6 bin kişiye halay çektirdi. Yediden yetmişe ve Vakıf Başkanı ile katılan protokolünde gönlünce halay çekip eğlendiği program ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur'un Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e verdiği teşekkür plaketiyle son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.