İlçeler Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Eşi intihar eden polise teşvik davası

Eşi intihar eden polise teşvik davası
Erzurum`un Oltu ilçesinde geçen yıl dere kenarında cesedi bulunan ve daha sonra intihar ettiği anlaşılan Havva hemşirenin polis memuru kocası hakkında, "intihara teşvik" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Erzurum Ajans-Erzurum`un Oltu ilçesinde geçen yıl dere kenarında cesedi bulunan ve daha sonra intihar ettiği anlaşılan Havva hemşirenin polis memuru kocası hakkında, "intihara teşvik" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Oltu İlçe Emniyet Amirliği Trafik Şubesi`nde görevli polis Sabit D. (34), 22 Aralık 2010 tarihinde 112 Acil Servisi`ni arayarak eşi Havva D.`nin (31) intihar ettiğini bildirdi. İhbar üzerine Oltu-Göle karayolunun 7`nci kilometresindeki dere kenarına giden ekipler, kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Oltu Aile Sağlığı Hekimliği`nde 2 yıldır görev yapan bir çocuk annesi kadının başından vurulmuş cesedi morga kaldırılırken olay yerinde ise boş bir kovan bulundu. Cinayet şüphesiyle gözaltına alınan trafik
polisi eş Sabit D.`nin, "Öğle paydosunda beni arayarak kendisini iş yerinden almamı istedi. Otomobilde tartışmaya başladık. Olay yerine vardığımızda aracı durdurmamı istedi. Tartışmaya araçtan inip devam ettik. Havva benden uzaklaşmaya başladı. Hem bağırıyor hem de yürüyordu. Aramızda 400 metre kadar mesafe vardı. Çantasından çıkardığı benim tabancamı başına dayayıp ateşledi. Yanına gittiğimde yaşamıyordu" dediği öğrenilmişti.
Olayla ilgili yürütülen soruşturmada polis memuru Sabit D. ile eşi arasındaki yaşanan tartışmanın Havva D.`yi intihara götürdüğü gerekçesiyle `intihara teşvik`ten dava açıldı. Polis memuru Sabit D., "intihara teşvik" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.