Erzurum Haber Girişi : 16 Kasım 2013 14:36

Eski sevgiliye şantaja 10 ay hapis

Eski sevgiliye şantaja 10 ay hapis
Erzurum'da eski kız arkadaşı C.G.'yi birlikte çektirdikleri fotoğraflarla tehdit eden Erhan Ö.'ye 10 ay hapis,500 TL para cezası verildi.
Erzurumajans-Erzurum'da eski kız arkadaşı 20 yaşındaki C.G.'nin kendisine dönmesini sağlamak için birlikte çektirdikleri fotoğrafları babasına göstermekte tehdit ettiği ileri sürülen 20 yaşındaki Erhan Ö.'ye 10 ay hapis, 500 TL para cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile erteledi.

Olay, geçen 4 Nisan günü meydana geldi. Lisede aynı sınıfta olan C.G. ile Erhan Ö. arasında duygusal ilişki oldu. Çift, bir süre sonra ayrıldı. İstanbul'da yaşamaya başlayan Erhan Ö., Erzurum'a geldiğinde C.G. ile görüşürken arkadaşlıklarının devam etmesini istedi. C.G.'nin teklifi kabul etmemesi üzerine Erhan Ö., "Arkadaşlık yapmazsan, babanı arayacağım ve birlikte çekildiğimiz fotoğrafları göstereceğim" dedi. C.G., Erhan Ö.'nün şantajını ciddiye almayınca kızın babası H.G.'yi arayarak ilişkileri olduğunu ve annesinin de bunu bildiğini söyledi.

C.G.'nin şikayeti üzerine Erhan Ö. hakkında Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan ve suçlamaları kabul etmeyen Erhan Ö., şöyle konuştu:

"Lisede sınıf arkadaşıydık. Aramızda duygusal bir ilişki vardı. Babasının öğrenmesi üzerine arkadaşlığımızı bitirdik. Birlikte fotoğraf çektirdik ancak babasına göstereceğim diye tehdit etmedim."

Mahkeme, Erhan Ö.'ye 'şantaj' suçundan 10 ay hapis ve 500 lira para cezası verirken, hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile erteledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.