Bölge Haber Girişi : 05 Mayıs 2011 00:11

Eskrimciler başarıya doymuyor!..

Eskrimciler başarıya doymuyor!..
Ankara'da yapılan 1. Çocuk Olimpiyatları'nda Erzurumlu eskrimciler yine başarılı olmanın gururunu yaşadı.

Erzurum Ajans-Ankara’da yapılan 1. Çocuk Olimpiyatları’nda Erzurumlu eskrimciler yine başarılı olmanın gururunu yaşadı. Milli takım Antrenörü Mehmet Ali Dayanç’ın da görev yaptığı 1. Dünya Çocuk Olimpiyatlarında Türkiye bir gümüş bir de bronz kupa kazandı. Erzurumlu milli eskrimciler başarıda önemli rol oynadı.

Çocuk Olimpiyatları Eskrim Müsabakaları 28 Nisan 01 Mayıs 2011 tarihlerinde Ankara’da yapıldı. 22 ülkeden 700 dolayında minik sporcunun yarıştığı eskrim müsabakaları nefesleri keserken, ferdi anlamda rakibine 10’a 9 mağlup olan Onur Kadıoğlu 1. Çocuk Olimpiyatlarında altıncı oldu.

Antrenörlüğünü Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün de eskrim antrenörü olan Mehmet Ali Dayanç’ın yaptığı B Milli takım olimpiyat ikinciliğini kazandı. B Milli takımda Erzurum Gençlikspor Kulübü’nden Onur Kadıoğlu da yer aldı. Erzurumlu Emre Tarakcı’nın yer aldığı C Milli takım ise 3.lük kupasının sahibi oldu.

1.Çocuk Olimpiyatları Eskrim Müsabakaları’nın sonunda Erzurum Gençlikspor Kulübünden Onur Kadıoğlu ile Emre Tarakcı Milli takıma seçildi.

ÇİNTİMAR TEBRİK ETTİ

Bronz kupa ile Erzurum’a dönen Eskrimciler ayağının tozu ile Antrenmanlara çıktı. Eskrimcilerin Antrenmanını izleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, başarılı olan sporcuları ve antrenör Mehmet Ali Dayanç’ı tebrik ederek başarılarından dolayı kutladı. Antrenör Mehmet Ali Dayanç’ın göreve geldikten sonra Erzurum eskrimine büyük bir katkı sağladığının altını çizen Çintimar, eskrimcilerden bütün turnuvalara ve şampiyonalara katılmalarını isterken bu konuda her türlü desteği vereceklerini söyledi. Çintimar, “Bu gibi spor dallarında her zaman çok müsabaka yapmak gerekir, ne kadar çok müsabaka yaparsanız ve müsabakaya katılırsanız, o kadar başarılı olursunuz” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz ve kurumun diğer yetkililerinin yanlarında olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Eskrim Antrenörü Mehmet Ali Dayanç, bu destek sonucu daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.