Erzurum Haber Girişi : 26 Kasım 2011 16:13

ESOB davasında karar 8 Aralık`ta verilecek

ESOB davasında karar 8 Aralık`ta verilecek
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği`nde 2008 yılında meydana gelen zimmet ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıklara ek süre verildi.
Erzurum Ajans-Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinde 2008 yılında meydana gelen zimmet ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında, Mahkeme Başkanının isteği ile Duruşma savcısı mütalaasını verdi.

YÖNETİCİLER AHKKINDA 5 İLE 12 YIL ARASINDA CEZA İSTENDİ

Duruşma Savcısı mütalaasında şunları kaydetti; “Sanıklardan Rasim Fırat’ın Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı olduğu, diğer sanıklardan Hikmet Karaca, Hanifi Topçuoğlu, Mustafa Kumbasar, Nusret Zengin, Fatih Çiftçi ve Zeki Pınar’ın yönetim kurulu üyeleri, sanık Cüneyt Acır’ın da birliğin genel sekreteri olarak görev yaptığı, sanıkların yönetici konumunda oldukları, söz konusu birlik tarafından Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi ile 31.05.2006 tarihinde sözleşme yapıldığı ve sözleşme kapsamında Avrupa Birliği fonları ile desteklenmek üzere ayakkabıcılık eğitim kursu düzenlendiği, söz konusu kurs nedeniyle Avrupa birliğinden 83.837.00 Euro paranın proje kapsamında sanıkların görev yaptığı esnaf ve sanatkarlar odaları birliğine makine araç gereç ve malzeme alımları için hibe olarak gönderildiği, söz konusu paranın bir kısmının proje kapsamında kullanıldığı ancak bir kısmının da proje haricinde kullanıldığı, geri kalan 33.319,00 Euro’nun ise akıbetinin tespit edilemediği ve söz konusu paranın birlik hesaplarında da bulunmadığı ve bu paranın alınan bilirkişi raporunda da belirtildiği şekilde yönetici konumunda bulunan sanıklar tarafından zimmete geçirildiği, her ne kadar sanıklar hakkında görevi kötüye kullanma suçundan da kamu davası açılmış ise de söz konusu eylemin kül halinde zimmet suçu oluşturduğu ve sanıkların atılı bulunan zimmet suçunu işledikleri anlaşıldığından tüm sanıkların eylemlerine uyan TCK’nın 37. maddesi delaleti ile 2471 ve 53. maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırmalarına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur.”

Savcının Mütalaasından sonra sanık avukatları mahkeme başkanından savunma için ek süre talep ettiler. Avukatların bu talebini değerlendiren 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti 08 Aralık 2011 Perşembe gününe kadar ek süre verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.