Erzurum Haber Girişi : 03 Mayıs 2012 15:40

ETB logo amblemini yeniledi

ETB  logo amblemini yeniledi
Erzurum Ticaret Borsası (ETB), Yönetim Kurulu kararıyla kurum logo amblemini değiştirip patent hakkını elde etmek için çalışma başlattı.
Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret Borsası (ETB), Yönetim Kurulu kararıyla kurum logo amblemini değiştirip patent hakkını elde etmek için çalışma başlattı. 
ETB Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, kurumun yeni logo ambleminin,oluşturulması ile birlikte , değişim ve geliştirme sürecini de başlattıklarını belirtti.
Hınıslıoğlu, ETB'ye kurumsal kimlik kazandırma çalışmaları kapsamında yaklaşık 15 yıldan bu yana kullanılan ve üzerinde Palandöken dağı ve Saat kulesinin motifleri bulunan logo amblemini değiştirmekle işe başladıklarını ifade etti. Profesyonel bir ekip çalışmasıyla oluşturulan yeni logoda, Erzurum'un Tarım Hayvancılık, Kültür ve coğrafyasını ve sanayi tesislerini figüre eden motiflerin kullanıldığını dile getiren Hınıslıoğlu, söz konusu logonun da, Türk Patent Enstitüsü tarafından resmi marka olarak koruma altına alınması için çalışma başlattıkları vurguladı. Logo motifinde uluslararası saygın firmaların tercih ettiği Mavi ve Lacivert tonlara ağırlık verdiklerinin altını çizen Hınıslıoğlu, "ETB'nin görsellik vizyonunu zenginleştirmek ve Borsaya bakış açısını değiştirmek istedik. Türkçe ve İngilizce olarak tasarladığınız Yeni logomuzu kurumsal olarak bütün etkinliklerde kullanacağız. Ayrıca, yapımı devam eden web sitemizi de değiştirip daha güncel ve kullanılır hale getirmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz." dedi.
Hınıslıoğlu, Yeni logo ambleminin içeriği ve çizgilerin ise bölgenin Tarım Hayvancılık ve Sanayi merkezi olduğu için yuvarlak bir şekilde tasarlandığını , etrafındaki buğday tanelerinin tarımı ifade ettiğini söyleyerek, içerisindeki çarkın sanayi ve endüstriyi işaret ettiğini ve logo ambleminin ortasındaki binaların ise iştiraklerimiz olan , Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) A.Ş, Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (KOBİ) A.Ş, Kredi Garanti Fonu (KGF) A.Ş, Gümrük ve Turizm İşletmeleri ( GTİ) A.Ş, Atatürk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi ( ATA TEKNOKENT ) A.Ş, ve Batı Anadolu Lojistik Organizasyonları ( BALO ) A.Ş 'yi anlattığını vurguladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.