Bölge Haber Girişi : 11 Ekim 2010 12:11

ETSO Beceri-10 için çalışıyor!..

ETSO Beceri-10 için çalışıyor!..
Türkiye'de işsizlik sorununun çözümü ve işletmelerin kalifiye eleman sıkıntısına çare bulunması amacıyla başlatılan, Beceri Kazandırma ve İş Edindirme Seferberliği (Beceri 10) projesiyle ilgili toplantı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) gerçekleş

Erzurum Ajans-Türkiye’de işsizlik sorununun çözümü ve işletmelerin kalifiye eleman sıkıntısına çare bulunması amacıyla başlatılan, “Beceri Kazandırma ve İş Edindirme Seferberliği” (Beceri ’10) projesiyle ilgili toplantı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye İş Kurumu ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülen Beceri 10 Projesi kapsamında düzenlenen toplantıda, ETSO Beceri 10 Proje Sorumlusu Hakan İnanlı’nın koordinasyonunda Erzurum’daki işletmelere yönelik yapılan, “Firma İhtiyaç Analiz Anketi”nin sonuçları değerlendirildi. ETSO Genel Sekreteri Avukat Abdulkadir Ungan, Genel Sekreter Yardımcısı Kürşat Karagöl, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Turan, Türkiye İş Kurumu Erzurum Müdür Yardımcısı Halit Topcu ve Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan katıldığı toplantıda ayrıca projeyle ilgili şimdiye kadar yapılan çalışmalar da değerlendirildi.

ETSO tarafından yapılan çalışma, toplantıya katılan proje ortaklarının beğenisini kazandı. Toplantıda, anket sonuçlarının, açılacak kursiyer programlarıyla örtüşmesiyle, projenin Erzurum için büyük bir istihdam alanı sağlayacağı görüşüne varıldı. ETSO, Beceri 10 Projesi kapsamında detaylı araştırmalarını sürdüreceğini ve sektördeki ihtiyaçları daha net belirleyebilmek için yeni çalışmalarda bulunacağını vurguladı.

Toplantı sonunda projeyle ilgili ikinci değerlendirmenin 30 Kasım 2010 tarihinde

ETSO’da yapılmasına karar verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.