Ekonomi Haber Girişi : 24 Kasım 2011 13:21

ETSO üyelerinin web sayfasını hazırlayacak

ETSO üyelerinin web sayfasını hazırlayacak
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, iş dünyasının 1957 yılından bu yana kullanımda olan Türk Ticaret Kanunu’na 2012 yılı Temmuz ayında veda edeceğini belirterek, yeni kanunun ticaret hayatına önemli değişikli
Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, iş dünyasının 1957 yılından bu yana kullanımda olan Türk Ticaret Kanunu’na 2012 yılı Temmuz ayında veda edeceğini belirterek, yeni kanunun ticaret hayatına önemli değişiklikler ve reformlar getirdiğini söyledi.

Bu reformlardan en önemlilerinden birinin de; limited ve anonim şirketlerin web sitesi kurma zorunluluğu olduğunu kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, kanunda bir şirketin web sitesinde nelerin yer alması gerektiğinin oldukça açık ve anlaşılır bir şekilde belirtildiğini ifade etti. Kurulacak bu web sitelerinin şirketin bilançolarından, yönetim kurulu kararlarına kadar geniş bir yelpazeyi içerdiğini anlatan Başkan Yücelik şunları söyledi;

“Yani artık birini bulup iyi-kötü bir web sitesini bir defaya mahsus yaptırıp bir kenarda unutma dönemi kapandı. Yeni dönemde; şirket yönetici veya çalışanlarının doğrudan müdahale edebileceği, her gerektiğinde içeriğinde gerekli değişiklik ve güncellemeleri yapabilecekleri ve kanunun ön gördüğü bir takım standartlara sahip web sitelerinin yapılması gerekiyor. Ayrıca devlet, bu kriterleri karşılamayan şirketlerin yönetim kurulu üyelerine ve genel müdürlerine de hapis cezalarına varan yaptırımlar getirerek bu konuda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor.”

ETSO’nun, web sayfası hazırlanması konusunda üyelerine Erzurum ABİGEM aracılığıyla yardımcı olacağını açıklayan Başkan Yücelik, üyelerin bu yasal yükümlülüğü yerine getirmek için bir an önce hazırlıklarını yapması gerektiğini belirterek, hazırlanacak olan web sayfalarının bakım ve güncellemelerinin de firma yetkilileri bu konuda yeterli düzeye gelinceye kadar Erzurum ABİGEM tarafından yapılacağını dile getirdi.

ETSO Meclis Başkanı ve Erzurum ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın ise, Erzurum’da şu anda ETSO’ya kayıtlı 1500’den fazla sermaye şirketi olduğunu ve 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle web sayfalarının yayında olması gerektiğini hatırlatarak, firmaların bir an önce web sayfalarını hazırlamaları gerektiğini vurguladı. Firma kayıtlarına ve belgelerine firmalar tarafından özel hassasiyet gösterildiğinin bilindiğine dikkati çeken Özakalın, aynı hassasiyetin ETSO ve ABİGEM tarafından da gösterileceğinin güvencesini vererek web sayfası hazırlayacaklarını ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.