Bölge Haber Girişi : 04 Kasım 2010 00:01

ETSO'da bölge çalıştayı toplantısı!..

ETSO'da bölge çalıştayı toplantısı!..
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin kalkınma problemlerinin ele alınacağı, 1. Doğu Anadolu Bölge Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu Toplantısı''nın hazırlıkları başladı.

Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerin kalkınma problemlerinin ele alınacağı, “1. Doğu Anadolu Bölge Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu Toplantısı”nın hazırlıkları başladı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) öncülüğünde düzenlenen çalıştayla ilgili ilk toplantı, ETSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. ETSO İş ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Mehtap Yarbaşı koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıya, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, Genel Sekreter Avukat Abdulkadir Ungan ile Bitlis, Muş, Malatya, Van, Ardahan, Erzincan, Kars ve Iğdır Ticaret ve Sanayi Odalarının temsilcileri katıldı. Bölgenin sorunlarının, çözüm önerileriyle birlikte siyasi ve kamu otoritelerine takdimini amaçlayan çalıştayın ilk toplantısında konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, yaşanan sıkıntılara çözüm olmasını arzu ettikleri çalıştaya destek veren odaların temsilcilerine teşekkür etti. Hasan Akal, “Daha önce odamızın düzenlediği ‘Erzurum Çalıştayı’ndaki deneyimlerimizden hareketle planladığımız bu bölge çalıştayının daha olumlu sonuçlar doğurabileceğini umut ediyoruz” diye konuştu.

ETSO Genel Sekreteri Avukat Abdulkadir Ungan da çalıştayda, kalkınmanın önünde engel teşkil eden problemlerin ve çözüm önerilerinin objektif bir şekilde tespit edileceğini söyledi. Ungan, ortak girişimlerin ve işbirliğinin önemini hatırlatarak, sivil toplum örgütlerinin tutarlı projelerle yönlendirici rolü üstlenmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıda daha sonra ETSO İş ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Mehtap Yarbaşı, gerçekleştirilmesi planlanan çalıştayın amacı, yol haritası ve çalışma metoduyla ilgili bir bilgilendirme sunumu yaptı. Mehtap Yarbaşı; “Bu çalıştay; sorunlarımızın tek ses olarak ilgililerle paylaşımına imkan tanıyacağı gibi aynı zamanda bölgemize uygun yatırım ve kalkınma projeleri için de ışık tutmuş olacak.” dedi.

ETSO’daki ilk toplantıda, çalıştaya destek veren odaların temsilcileri de bilgi ve tecrübelerini diğer oda temsilcileriyle paylaştı. Yaşadıkları kentin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarını da dile getiren temsilciler, bu çalıştayın bölgesel sorunların toplu çözümünde etkili olacağını söylediler. Toplantıda ayrıca, çalıştayla ilgili ikinci çalışmanın, Aralık ayının ortalarında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.