Erzurum Haber Girişi : 31 Aralık 2012 17:15

ETSO'dan üyelerine önemli uyarı

ETSO'dan üyelerine önemli uyarı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genel Sekreterliği, üyelerine vergi kayıt mükellefiyetinin, oda kayıtlarında kontrolüyle ilgili önemli bir uyarı ve davette bulundu.
Erzurumajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genel Sekreterliği, üyelerine vergi kayıt mükellefiyetinin, oda kayıtlarında kontrolüyle ilgili önemli bir uyarı ve davette bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan ETSO Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Ungan, ETSO Meslek Komitesi ve Meclisi seçimlerinin Şubat - Mart 2013 dönemi içinde yapılacağını belirterek şunları söyledi; “5174 Sayılı Kanun’un 83. Maddesi’nin ‘f’ fıkrası ile 02.03.2005 tarih ve 25743 sayılı Resmi Gazete, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri hakkında yönetmelik madde 5/d, 6/g uyarınca, üyelerimizin, Meslek Komitelerine seçme ve seçilme yeterlilikleri için Odaya kayıtlarını gerektiren ticari ve sınai kazanç dolayısıyla Gelir veya Kurumlar vergisi mükellefi olma şartı gerekmektedir. 02.03. 2005 tarih ve 25743 sayılı Resmi Gazete Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri hakkında yönetmelik madde 8/3 uyarınca, üyelerimiz vergi mükellefiyetlerine ilişkin Odamız kayıtlarında gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyetlerinin aktif olup - olmadığının, odamızca tutulan kayıtların gerçek durumu yansıtıp yansıtmadığının odamız hizmet binasında 02 Ocak 2013 Çarşamba ile 09 Ocak 2013 Çarşamba mesai bitimine kadar kontrol etmeleri gerekmektedir. Üyelerimizin yukarıda anılan başvuru süresi içinde, vergi dairelerinden alacakları vergi numaralarını ve vergi durumlarını içeren belge ekli dilekçe ile odamıza başvurmaları gerekmektedir.”
ETSO Genel Sekreteri Ungan, üyelerin belirtilen süre içinde, belirtilen şekilde odaya başvurmadıkları takdirde oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaklarını sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.