Eğitim Haber Girişi : 27 Mart 2012 16:15

ETÜ logo tasarım yarışması düzenledi

ETÜ logo tasarım yarışması düzenledi
Erzurum Teknik üniversitesi tarafından ‘Logo Tasarım’ yarışması düzenlendi.
Erzurum Ajans-Erzurum Teknik üniversitesi tarafından ‘Logo Tasarım’ yarışması düzenlendi. ETÜ’nün simgeleştirilmesini amaçlayan yarışma 30 Nisan’da sona erecek, yarışma sonuçları ise 20 Mayısta açıklanacak. Yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise bin TL ödül verilecek.
ETÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada yarışmanın amacı, “21 Temmuz 2010 tarihli ve 27648 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6005 Sayılı Kanun ile kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi, toplumla iletişim halinde olan ve sorunlarına bilimsel çözümler üreten, yaşam boyu öğrenmeyi temel ilke kabul ederek bilginin ve sanatın tüm toplum katmanlarına yayılmasına katkıda bulunan ve eğitim kalitesiyle ve bilimsel araştırmalarıyla tanınan bir dünya üniversitesi olmayı hedefleyen bir devlet üniversitesidir. Bu yarışma ile Erzurum Teknik Üniversitesinin ülkemizde ve dünyada tanıtılması ve bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak anlaşılabilir, özgün, estetik ve akılda kalıcı bir şekilde temsil edecek bir logonun özgün tasarımı amaçlanmıştır. “ ifadeleriyle aktarıldı.
Açıklamada, yarışmanın, başta Türkiye ve K.K.T.C.'deki güzel sanatlar fakültelerinin öğretim kadroları ile grafik tasarım lisans ve lisansüstü öğrencileri olmak üzere tüm grafik tasarımcılarına, 18 yaşını doldurmuş ilgili herkese açık olduğu bildirildi.
Yarışma şartnamesi ve başvuru formu ETÜ Web sitesinde yayımlandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ERZURUMLU 01 Ocak 1970 02:00

    bir logomuz noksandı o zaman önerelim, -şapkasının altında uyuyan erzurumlu -üsküdarda sabahın olduğunu haber veren horoz -uyuklayan kartal heykeli -mercedesin içinden atlayan kartal -erzurumun içinde kendine yer arayan şaşkın öğrenci -damadın tuttuğu evleri beğenmeyen gelin heykeli hepside iyi çalışma olur grafiker arkadaşlarımıza şimdiden başarılar ...