Erzurum Haber Girişi : 11 Mart 2016 20:45

ETÜ Rektörü Yaylalı'dan 12 Mart mesajı

ETÜ Rektörü Yaylalı'dan 12 Mart mesajı
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, 12 Mart Erzurum'un kurtuluşu dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Erzurumajans-ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, 12 Mart Erzurum'un kurtuluşu dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Mesajda şöyle denildi:

"Büyük ulus olmak, tarihten gelen zaferlerini bulunduğu coğrafya üzerine bilim, kültür, sanat ve medeniyet ana unsurlarıyla işlemekle mümkündür. Şanlı tarihimiz boyunca sayısız zafere imza atmış büyük bir medeniyet olan milletimiz şüphesiz ki bundan sonra da bu uğurda mücadele verecek ve muzaffer olacaktır.

"Ekmeksiz yaşanır, vatansız yaşanmaz" ilkesiyle yaşayan ve bu yaşamın ana kaynağı olarak bağımsızlığını gören milletimiz tarihin kendine yüklediği sorumluluğu çok defa yerine getirmiştir. 12 Mart 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtulan güzide şehrimiz Erzurum bunun en güzel örneklerinden biridir.

12 Mart yalnız Erzurum için değil, insanlık için de oldukça önemli bir gündür. Sayısız çile ve zulümle yakılıp harap edilen bir medeniyet şehrinin kurtuluşu, insanlık tarihine büyük harflerle yazılan bir zaferin alfabesidir.

Bunun yanı sıra, 12 Mart 1921'de kabul edilen İstiklal Marşımızda geçen "Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Al Sancak" ibaresi şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanacağını açıkça ifade etmektedir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, "Arkadaş! Yurduma Alçakları Uğratma Sakın" derken, bizlere bir bağlamda yeni misyonlar da yüklemiştir.

Mehmet Akif'in "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" sözünün ardındaki gerçek, hiç şüphesiz gerek ilimizde gerekse tüm yurtta kurtuluş hasıl olana kadar çekilen acı ve ödenen bedellerdir.

12 Mart Erzurum ilimizin kurtuluşu ve İstiklal Marşımızın kabulünü yürekten kutluyor; Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bu güzel yurdu bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.