Erzurum Haber Girişi : 25 Nisan 2014 20:40

Ezurum'da ERTARYAD derneği kuruldu

Ezurum'da ERTARYAD derneği kuruldu
İlk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirilen derneğe Ziraat Mühendisi Eğitmen Recep Polat seçildi.
Erzurumajans-İlk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirilen derneğe Ziraat Mühendisi Eğitmen Recep Polat seçildi.

Toplantıda ERTARYAD'ı neden kurduklarını ve amaçlarını sıralayan Recep Polat üyelere teşekkürlerini ilettikten sonra şunları söyledi, "Ülkelerin, sahip oldukları koşulları ve insan kaynaklarını da dikkate alarak birikimleri doğrultusunda ulusal yayım politikalarımızı oluşturmaktayız. Buna göre yayım sistemi ve yaklaşımları şekillenmektedir. Bu durumu diğer ülkelerdeki uygulamalar ve uluslararası düzeyde kabul görmüş sistem ve yaklaşımlar da etkilemektedir. Avrupa Birliği üyesi ülkelerde ziraat odaları, üretici birlikleri ve özel tarımsal danışmanlık birimleri çok önemli rol ve işlevlere sahiptir. Üretime yönelik araştırma ve yayım faaliyetleri ve bilginin çiftçilere ulaştırılması işlemleri esas olarak çiftçi birlikleri ve özel danışma birimleri tarafından gerçekleştirilmektedir."

Türkiye`de tarımsal yayım hizmetleri Tarım Bakanlığı'nın sorumluluğunda olduğunu belirten Polat, "Dünyadaki gelişmelere paralel olarak Kamu Yayımı yanında, Özel Yayım sisteminin de gelişmesi konusunda çalışmalar başlatılmıştır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız; 21 Mayıs 2009 yılı tarihi itibari tarımsal alandaki danışmanlık ve yayım hizmetleri ile ilgili mevzuatı yayımlayarak serbest tarım danışmanlık projesini uygulamaya sokmuştur. Bizlerde bu uygulama tebliğinin hükümlerini yerine getirerek kendimizi bu sahada bulduk. Erzurum'a ve bölgemize hizmet etmeye geldik. Bu yolda yürümeye de devam edeceğiz."

DERNEKTE; ZİRAAT, SU ÜRÜNLERİ, GIDA MÜHENDİSLERİ VE VETERİNER HEKİMLER YER ALIYOR


ERTARYAD'ın Erzurum'da üstleneceği ve yapacağı hizmetler hakkında bilgiler veren Polat sözlerine şöyle devam etti, "Bu yönetmelik çerçevesinde sertifikalandırılmış Tarım Danışmanları ve Yayımcıları tarımsal işletme sahiplerinin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması konusunda önemli görevler gerçekleştirecektir. Bu çalışmalarda Ziraat, Su Ürünleri ve Gıda mühendisleri ile Veteriner Hekimler, Teknikerler ve teknisyenler görev alacak ve Özel Yayım sistemi çerçevesinde Yayım hizmetlerinin daha verimli ve etkin olarak yerine getirilmesini sağlayacaklardır. Tarımsal Yayım çalışmalarının daha etkin ve verimli olması konularında önemli katkılar sağlamak amacındayız. Derneğimiz başta üreticilerimize olmak üzere sahada çalışan ve de çalışmak için niyetlenen tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun diyor çalışmalarımıza güç vermek üzere Erzurumluları davet ediyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.