Bölge Haber Girişi : 03 Haziran 2011 03:18

Ezurum'da ses de var görüntü de!..

Ezurum'da ses de var görüntü de!..

CHP, HAS Parti derken Erzurum'da en çok merak edilen mitinglerden birisi daha geride kaldı... Şimdi beklenen, Ak Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Haziran’da düzenleyeceği miting...

Zaten ondan sonrada geriye seçmenin mitingi kalıyor ki; O da 12 Haziran'da...


Eminim havanın azizliği sonucu o malum soru gün boyu MHP'lilerin içini kurt gibi kemirmiştir. 'Bu havada kimse mitinge ilgi göstermez, pusuda bekleyenlere gür ses ve kalabalık görüntü veremezsek' diye...

                                                       ***

Miting saati yaklaştıkca Erzurum'un üsütünü de kara bulutlar iyice kaplamaya başladı... MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kürsüye çıkmasına dakikalar kala, 5-10 TL ceplerinden para vererk şemsiye almak için kuyruğa girmiş binlerce kişi arasından geçerken gördüğüm manzara karşısında samimi olarak şu yorumu yapabilirim...

Dağınık ama inançlı ve çoşkulu bir kalabalık vardı alanda... Dakikalarca süren yoğun yağmura rağmen, taşımasız bu kadar kişiyi o meydana toplamak büyük bir başarıdır.

MHP mitingine katılım oranını, AK Parti'nin 10 Haziran'da yapacağı veya CHP’nin haftalar önce yaptığı mitinglerle kıyaslamak, hem haksızlık olur, hem de gerçekci olmaz. Fakat şurası bir gerçek ki; son kaset olayları ve baraj tartışmaları MHP tabanını ciddi şekilde kenetlemiş. Dün o olumsuz hava koşullarında İstasyon Meydanı'na toplanan binlerce kişi gösterdi ki; MHP'nin, Erzurum'da hiçte güç falan kaybettiği yok...

Meydanın dünkü görüntüsü, MHP'nin Erzurum’da 2007'den de, 2009'dan da kat be kat diri olduğunu yansıtıyordu... Özellikle 'İlk oyum MHP'ye.. ' sloganı zaten genç bir tabanı olan bu partite çok iyi tutmuş... Her kesimden katılımcının doldurduğu meydanda gençlerin çoşkusu bir başkaydı.

***

MHP lİderinin performansına gelecek olursak; Bahçeli, Erzincan mitingi ve yoğun yağmur sebebiyle 45 dakika rötarlı çıktı kürsüye... Baştan sesi kısıktı, konuştukça açıldı... Devlet Bey’in sesi açıldıkça da hava kapandı!..

 

Diğer liderlerin yaptığı gibi onun konuşmasının formatı da, önceki mitinglerinden farksızdı. İşsizlik-yoksulluk-yolsuzluk sorununun MHP iktidarıyla biteceğini ileri sürdü. Sosyal ve ekonomik projelerle gelir adaletsizliğini, ülkedeki bölünme endişelerini nasıl bitereceklerini anlattı.

Çılgın projeler peşinde koşan Başbakan’a Yüce divanı hatırlattı.

***
 

Yazımın başında da dedim ya...

MHP Lideri’nin sesi konuştukça açıldı, o konuştukça hava kapandı...

Ve en sonunda yağmur başladı.

Partinin “Ses Ver Erzurum” sloganı bir anda döndü “Şemsiye ver Erzurum” sloganına... MHP, teşkilatı diğer illerde olduğu gibi İstasyon Meydanı'nda 'Püskevit' dağıtmadı ama, şemsiye satıcıları ciddi ciro yaptı...


Bahçeli her zaman olduğu gibi 12 Haziran seçimlerini Türk milleti için bir ‘dönüm noktası’ olarak adlandırdı.

Başbakan’ın ‘tükendiğini’, ‘dağarcığını kuruduğunu’ ve 'gitme vaktinin geldiğini' anlattı.

Başbakan’a dönük ağır ifadeler de kullandı Bahçeli. 'Kendisini yüce divandan kurtarmaya çalıştığını’, ‘Zırvanın zirvesine çıkıp MHP’yi BDP ile koalisyon yapmakla’ suçladığına değindi. Erdoğan’dan yeni anayasa ile neyi amaçlandığını da halka iyi anlatmasını isteyerek, 'Yeni Türkiye acaba bölünmüş bir Türkiye mi olacak?' diye sordu.


Bahçeli, MHP’nin vaatlerine sıra geldiğinde ise ülkenin 6 milyon işsiz, 13 milyon yoksuluna dikkat çekti, yılda yüzde 7 büyüme, 700 bin kişiye iş, yoksula ise hilal kart vereceklerini tekrarladı.

Emeklilere de 13. maaş ve intibak yasası vaadi Bahçeli’nin seçim kozlarının arasındaydı.


Aslında...

Daha çok devlet, millet ekseninde konuşmalar yapan Bahçeli’nin ekonomik vurgulu bir söylemi öne çıkarmış olması bile başlı başına dikkat çekiciydi.

“İşsizlikle mücadelede işsizlere iş verenin elini öpmek MHP’nin görevidir. İstihdama katkı sağlayan iş verenlerin yanındayız, ama haksız kazançla Türkiye’nin iliğini sömürenleri de mutlaka bundan vazgeçirteceğiz” diyordu.

Bahçeli konuşmasını milletvekili adaylarını göstererek, “Bu kardeşlerimi Ankara’ya yanıma gönderin. Erzurum’da birinci parti olacağız. Ben iktidar olmak istiyorum. O'nun için de siz, Aziz Erzurumlulardan destek istiyorum” diyerek tamamladı.

Başlıkta da vurguladığımız gibi kasetlerle bunaltılan MHP dün Erzurum’da gerçekten moral buldu. Fakat, bu tablo sandığa ne kadar yansır, onu da 12 Haziran akşamı göreceğiz.


Velhasılı, MHP’nin “Ses ver Türkiye” sloganının Erzurum’daki karşılığı, “Ses de var, görüntü de...”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.