Bölge Haber Girişi : 18 Ocak 2011 00:48

Fakir kullanıyor, zengin ödüyor!..

Fakir kullanıyor, zengin ödüyor!..
Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından su faturalarını ödeyemeyen fakir ailelere yönelik, Kardeş Aile uygulaması-Su kardeşliği projesi başlatıldı

Erzurum Ajans-Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından su faturalarını ödeyemeyen fakir ailelere yönelik, ‘Kardeş Aile uygulaması-Su kardeşliği’ projesi başlatıldı. Projenin amacı; tükettiği suyun karşılığında gelen faturayı ödeyemediği için suyu kesilen vatandaşları susuz bırakmamak. Türkiye'de ilk kez uygulanan 'Kardeş Aile uygulaması- Su kardeşliği' projesi, fakir vatandaşların yüzünü güldürdü.

2 AYDA 100 FAKİRİN SU FATURASI ÖDENDİ
 
Sosyal Riski Azaltma ve Sosyal Yardımlaşma Projesi kapsamında geçtiğimiz Eylül ayında uygulamaya sokulan ‘Su kardeşliği’ projesi, meyvelerini verdi. Tükettiği suyun bedeli olarak her ay gelen su faturasını ödeyemeyen fakir aileler, mahalle muhtarlıkları aracılığıyla belirlendi. İlk etapta, bu tür durumdaki 100 fakir aile belirlendi. Bu ailelerin su borcunu, hayırsever 100 vatandaş üstlenerek ödedi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “ESKİ' ye su faturalarını ödeyemeyecek kadar yoksul olan aileler, mahalle muhtarları aracılığıyla tespit ediliyor. Bu ailelerin durumu, 'Kardeş Aile' olmak isteyen ekonomik durumu iyi olan ailelere iletiliyor. 2 ay içerisinde isimlerinin açıklanmasını istemeyen 100 hayırsever, yoksul ailelerin su faturalarını ödedi. Sıkıntılar paylaşıldıkça azalıyor. Kardeş Aile Uygulaması- Su Kardeşliği projesine hayırsever vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Bu ilgi artarak devam ediyor" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.