Spor Haber Girişi : 08 Kasım 2013 23:30

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde 376. randevu

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde 376. randevu
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta derbi mücadelesi için geri sayım başladı.
Erzurumajans-Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta derbi mücadelesi için geri sayım başladı.

Pazar Günü Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak dev derbide 376. randevu yine büyük heyecana sahne olacak.Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu sezon son olarak Süper Kupa karşılaşmasında Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda oynanan ezeli rakiplerin mücadelesinde, 90 dakika gol sesi çıkmayınca maç uzatmalara gitmişti. Uzatmalarda, sarı-kırmızılıların Fil Dişi Sahilli yıldız futbolcusu Didier Drogba'nın 99. dakikada attığı gol ile Galatasaray 1-0 galip gelerek Süper Kupa'nın sahibi olmuştu.

376. RANDEVU

Fenerbahçe ile Galatasaray, tarih boyunca 375. kez karşılaştı. İlk kez 1909 yılında Papazın Çayırı'nda özel maç ile başlayan ezeli rekabetten günümüze kadar nefes kesen mücadelelere sahne olundu. İki takım arasında oynanan 375 karşılaşmada, Fenerbahçe'nin 142 galibiyetle sarı-kırmızılı takıma üstünlüğü göze çarpıyor. İki takımın son 10 karşılaşmasında Galatasaray 4 galibiyet alırken, Fenerbahçe ise 3 galibiyetle sahadan ayrıldı. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

GALATASARAY'IN KADIKÖY'DE YÜZÜ GÜLMÜYOR

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Pazar Günü karşılaşacağı derbi karşılaşmasının en önemli özelliği ise bu mücadelenin sarı-lacivertli takımın mabedi Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak olması. Nitekim Galatasaray uzun süredir Fenerbahçe'ye Kadıköy'de üstünlük sağlayamıyor. En son 22 Aralık 1999 yılında 2-1'lik skorla rakibini Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda mağlup eden Galatasaray, o günden bu yana Kadıköy'den boynu bükük ayrılıyor.

GALATASARAY, SON 2 ŞAMPİYONLUĞUNU KADIKÖY'DE ALDI

Sarı-kırmızılı takımda 2 yıl önce göreve getirilen teknik direktör Fatih Terim, kazanılan son 2 şampiyonluğa rağmen Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'ye karşı skor olarak galibiyete hasretliği devam ettirdi. Son 2 sezondur Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi mağlup edemese de, bu iki şampiyonluğunu da Fenerbahçe karşılaşmaları sonrası Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kazanmış olması, sarı-kırmızılı takımın tarihi açısından önemli bir yer arz ediyor.

ERSUN YANAL İÇİN KRİTİK SINAV

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 10 Kasım Pazar günü Kadıköy'de yapılacak Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta mücadelesi sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal için ayrı bir anlam taşıyor. Fenerbahçe'nin başında ilk sezonunu geçiren Yanal, geçmişte çalıştırdığı kulüp takımlarıyla, Galatasaray'a karşı pek de başarılı sonuçlar elde edemediği göze çarpıyor.

Ersun Yanal'ın geçmişte çalıştırdığı Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor ve Eskişehirspor, ligde Galatasaray ile yaptığı 21 müsabakanın sadece 3'ünü kazanırken, 11 kez mağlup oldu, 7 kez de berabere kaldı.

ERSUN YANAL'IN GALATASARAY KARŞILAŞMALARINDAKİ KARNESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, çalıştırdığı kulüp takımlarıyla Galatasaray'a karşı son 13 lig maçında galibiyetle tanışamadı. Yanal, sarı-kırmızılı takıma karşı son galibiyetini, 2002-2003 sezonunda Gençlerbirliği'nin başındayken aldı. Daha sonra farklı takımlarda görev alan Ersun Yanal, son 13 lig maçında 3 puanı bir arada göremedi. Gençlerbirliği, 24 Kasım 2002 tarihinde Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan maçı sarı-kırmızılı takıma karşı 1-0 kazanmıştı. Galatasaray karşısında en son galibiyetini 2002 yılında alan Ersun Yanal, daha sonra Manisaspor, Trabzonspor ve Eskişehirspor'un başında, sarı-kırmızılı takıma karşı galip gelemedi.

Yanal'ın çalıştırdığı takımlar Galatasaray karşısında son 13 lig maçında 6 kez mağlup oldu, 7 kez berabere kaldı, 3 puana ulaşamadı.
Fenerhaçe ile Galatasaray arasında Pazar günü oynanacak dev derbide hakem Bülent Yıldırım düdük çalacak. Karşılaşmanın başlama saati ise 19.00. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.