Erzurum Haber Girişi : 22 Temmuz 2016 14:30

FETÖ'ye, Korucuk tepkisi... O vatan hainiyle anılmak istemiyoruz!

FETÖ'ye, Korucuk tepkisi... O vatan hainiyle anılmak istemiyoruz!
FETÖ'nün darbe girişimi sonrası en büyük tepki, Gülen'in köyünden geldi. Köylüler "Devlete ihanet eden, darbeye kalkışan hain bir terörist bizim hemşerimiz olamaz" dedi.
Erzurumajans-Geçtiğimiz Cuma günü FETÖ üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine en sert tepki Fetullah Gülen'in doğduğu köy olan Erzurum'un Pasinler İlçesine Bağlı Korucuk Köyü'nden geldi. 

Köylüler ilk olarak köyde bulunan M. Fetullah Gülen Camisi'nin ismini değiştirdi. FETÖ'yle isimlerinin bir daha anılmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Köy Muhtarı Hulkettin Kızıltunç, "Biz vatanımızı milletimizi seven insanlarız. Adımız bu hainle bir daha anılmasın. Bizim Fetullah Gülen adında bir hemşehrimiz yok" dedi. 

Köyde FETÖ'ye ait misafirhane ve bir evin olduğunu ifade eden Muhtar Kızıltunç, '' Kendi adının yazılı olduğu bir camimiz vardı. Oradan ismini kazıdık attık. Misafirhanesi de vakıf adına kayıtlı. Ben daha öncede yetkililerle görüştüm. Gerekirse evini ve misafirhanesini yıksınlar. Bu köy artık FETÖ'nün köyü değildir. O hain bizim hemşehrimiz değildir.'' diye konuştu.

Öte yandan, dün Korucuk Köyü'ne gelen Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile jandarma ekipleri köy imamı Salih Codur'un evinde arama yaptılar. 

(Haber: Levent Akpınar)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • isimsiz 01 Ocak 1970 02:00

    Muhtar bey bunu 15 temmuzdan önce deseydiniz kendi eşiniz bile heryerde basbas bağırıyodu benim kendi babama küfredin dövün ama hocama birsey demeyin derdirtmem diye

  • Hesap vereceksiniz 01 Ocak 1970 02:00

    ulan bugüne kadar nerdeydiniz.Madem hükumeyin ve milli iradenin yanındasınız şerefsiz köpeğin evini yıkın camisini de yıkın.vALİLİĞE GELİN BİR DİLEKÇEYLE KÖYÜN ADINI DAHİ DEĞİŞTİRİN İŞTE SİZE FIRSAT SAMİMİ OLDUĞUNUZU ISPATLAYIN.

  • MEHMET ÖDEMİŞ 01 Ocak 1970 02:00

    GÜNAYDIN MUHTARIM ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEN KâRDIR TAHSİLLİ VE ÇIKARCI SEMPATİZANLARIDA SENİN GİBİ OLSALAR O FETTÖ AMARİKAN UŞAKLIĞI YAPAMAZ AMA HAŞAŞİLER GEÇİMLERİNİ ZENGİNLİKLERİNİ FETÜ DEN NEMALANDIKLARI İÇİN VATAN MİLLET HİÇTE UMURLARINDA DEĞİL

  • Vatansever 01 Ocak 1970 02:00

    Şerefsizin evini müzeye çevirirken 17 aralıktan 15 temmuz gece 24:30 a kadar severken bir anda nasıl oldu da sevmiyoruz diyorsunuz.Madem sevmiyorsunuz kendiniz yıkın da bizde inanalım.yok vakıf malıymış yok bilmem neymiş yemezler.Ya olduğun gibi yada göründüğün gibi olacaksın.Feto şerefsizin sülalesini kurutacağız.