Bölge Haber Girişi : 19 Eylül 2011 00:09

Fırat'tan Ahilik haftası açıklaması!..

Fırat'tan Ahilik haftası açıklaması!..
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Ahilik kültürünün toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas aldığını söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Ahilik kültürünün toplumsal yaşamın ortak paydası olan ‘insanı’ esas aldığını söyledi.

Anadolu Türkleri'nin sosyo-ekonomik dayanışma ve yardımlaşma kurumu olarak ortaya çıkan Ahiliğin, toplumsal ve ticari ilişkilerde dürüstlük, hukuk ve güvenirliğe önem verdiğine değinen Fırat, "Ahilik, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas almıştır. Bu insani değerler de toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak kabul edilmiştir." dedi.

Fırat, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 19 Eylül'de esnaf yürüyüşü düzenleyeceklerini, 19-24 Eylül tarihlerinde kutlanacak olan Ahilik haftasında kentte çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceklerini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.