Bölge Haber Girişi : 24 Ocak 2011 11:45

Fısu'dan son denetleme toplantısı!..

Fısu'dan son denetleme toplantısı!..
Denetleme Komitesi Üyesi Kairis Ulp ve FISU Genel Sekreteri Eric Saintrond, oyunlar köyü ve diğer tesisler için organizasyon komitesini tebrik ettiklerini bildirdi.

Erzurum Ajans-Denetleme Komitesi Üyesi Kairis Ulp ve FISU Genel Sekreteri Eric Saintrond, oyunlar köyü ve diğer tesisler için organizasyon komitesini tebrik ettiklerini bildirdi.

Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi, FISU Denetleme Komitesi (CSU) üyelerine Kış Oyunları’nın 10. ilerleme raporu sunuldu.

Palan Otel’de dün akşam yapılan ve FISU Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, İlerleme Raporu’nu sundu.

CSU ÜYELERİNDEN ORGANİZASYONA ÖVGÜ

Denetleme Komitesi Toplantısına, CSU Komite üyeleri Kairis Ulp, Leonz Eder, Oleg Matytsin, Marian Dymalski, Roger Roth, Robert Philip ve Eric Saintrond ile 2011 UNIVERSIADE komite başkanları katıldı.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, açılışta yaptığı sunumda, organizasyon sürecinde yapılan çalışmaların bir özetini yaptı.

Yarışmaların yapılacağı tesislerin tamamlandığını ve FISU yetkililerinin de onayı ile yarışmalara hazır durumda bulunduğunu kaydeden Korkmaz, oyunlar köyü ve açılış kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumu’nun da hazır durumda olduğunu ifade etti. Korkmaz, spor yatırımları dışında özellikle altyapı çalışmaları olmak üzere yol ve benzeri spor dışı yatırımların da yapılarak tamamlandığını bildirdi. Palandöken Kayak Merkezi ve diğer merkezlerde Kayak Federasyonu’nun yürütülen olağanüstü çalışmalarla kar sıkıntısı sebebiyle, göletlere su taşınarak ve kar taşınarak pistlerin tamamlandığını ve herhangi bir sıkıntı bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Tesisler ve organizasyon çalışmaları bütçesi hakkında da bilgi veren Korkmaz, oyunlar yönetim sistemi, sağlık, yayın, hava durumu, antidoping, biletleme, ulaşım, risk yönetimi konularında da komite üyelerine bilgiler sundu.

58 ülkeden 1700’ü sporcu olmak üzere toplam 2bin 700 kişinin oyunlara katılacağını kaydeden Korkmaz, FISU ailesinin 133 kişiyle oyunları takip edeceğini, öngörülen 170 bin biletten 160 bin biletin satıldığını, 70 yabancı basın mensubunun da oyunları izleyeceğini kaydetti.

Korkmaz’ın konuşmasının ardından söz alan Denetleme Komitesi Üyesi Kairis Ulp ve FISU Genel Sekreteri Eric Saintrond, oyunlar köyü ve diğer tesisler için organizasyon komitesini tebrik ettiklerini bildirdi.

Öte yandan toplantının son kısmında ise komite üyelerinin soruları cevaplandırıldı. Korkmaz, sorulan bir soru üzerine, “Aslında gönüllü sayısı fazla. 2 bin 600 civarında gönüllü sayımız var. Bunlardan 400’ü ülke delegasyonları için ataşe olarak görevlendirilecek. Bizim gönüllü sayımız gayet iyi. Şu an her şey yolunda gidiyor.”ifadelerini kullandı.

CSU üyeleri, toplantının kapanışında hem organizasyon komitesine, hem de yarışmalara katılacak ülkelere başarılar dilediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.