Spor Haber Girişi : 18 Haziran 2013 20:54

Flaş... Akdeniz Oyunları mahkemelik oldu

Flaş... Akdeniz Oyunları mahkemelik oldu
İki gün sonra Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Akdeniz Oyunları için hazırlanan görseller mahkemelik oldu.
Erzurumajans-İki gün sonra Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Akdeniz Oyunları için hazırlanan görseller mahkemelik oldu.

Mersin'de 20- 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek 17'nci Akdeniz Oyunları mahkemelik oldu. Oyunların Kreatif görsellerini hazırlayan ajans hakkında Ankara 1.Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı.

Akdeniz Oyunlarının Kreatif Ajansı olan ve 'Gezi Parkı Protestoları'nın sponsoru olduğu iddiasıyla eleştirilen Öykü Ajans'ın oyunlar için kullandığı görsellerin başka bir ajansa ait olduğu ileri sürülüyor. 2011 yılında Erzurum'da yapılan Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade) ile Trabzon'da gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Oyunları'nın (EYOF) Kreaitf Ajansı olan Arkes Reklam Ajansı, Akdeniz Oyunları'nın kreatif görsellerinin kendilerine ait olduğu iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan 32 branşta yaklaşık 6 bin sporcu ve teknik ekibin katılacağı oyunların Kreatif Ajansı'nın son günlerde Gezi protestoları ile ismi gündeme gelen Öykü Ajans olduğu öğrenildi. Gezi eylemlerini desteklediği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında eleştirdiği ünlü reklamcı Necati Özkan'ın sahibi olduğu Öykü Ajans'ın, Akdeniz Oyunları için yapılan konkurlarda Arkes'e ait olan kreatif görselleri ele geçirerek kullandığı iddia ediliyor.

Arkes Reklam Ajansı Başkanı M.Zeki Arıcıoğlu, yaptığı açıklamada, iddiaları doğrulayarak, "Mersin Akdeniz Oyunları için hazırladığımız çalışmalar hiçbir bilgimiz olmadan Öykü Ajans tarafından kullanılmaya başlandı. Türkiye'nin yaklaşık 800 mil-yon lira harcayarak 2020 İstanbul Olimpiyatları için en önemli prestij sağlayacağı bu organizasyonda sporun ve ticaretin ruhuna, fikir ve sanat eserleri yasasına uymayan durum karşısında yasal olarak haklarımızı aramak için mahkemeye müracaat ettik. Hukuki süreç başladı. Fazla bir yorum yapmam doğru olmaz "dedi.

Öykü Ajans kısa bir süre öncede Halkbank'ın yeni tanıttığı ve ekran yüzü olarak Murat Boz'u kullandığı yeni kredi kartının reklamıyla gündeme gelmişti. Sosyal medya ve basında söz konusu reklamın, Alman telekomünikasyon şirketi T-Mobile'a ait başka bir reklamın benzeri olduğu ileri sürülerek büyük tartışmalara neden olmuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Aslı Ard.. 01 Ocak 1970 02:00

    Arkes son zamanlarda yıldızı parlayan bir ajans bu işte gerçekten iddia edildiği gibi hakkı yenmiş olabilir.Biz Erzurumlular olarak ARKES Reklam Ajans`ının sonuna kadar arkasındayız. Şehrimizi bütün organizasyonlarda güzel temsil ettikleri için sonsuz teşekkür ediyoruz...