Erzurum Haber Girişi : 31 Temmuz 2013 01:48

Flaş... Başkan Küçükler'den çok özel açıklamalar

Flaş... Başkan Küçükler'den çok özel açıklamalar
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yayın Yönetmenimiz Cem Bakırcı'nın sorularını cevapladı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cem Bakırcı'nın sorularını cevapladı. Başkan Küçükler,  "Göreve devam mı, yeniden aday mısınız ?" sorusuna  "Evet,  Erzurum için adayım... Erzurum için varım" cevabını verirken iki dönemdir belediye başkanı olarak Erzurum için çok önemli projelere imza attığını söyledi. Başkan Küçükler, "Bu üçüncü dönemde  artık amacımız yarım kalan projeleri tamamlamak.  Ben Erzurum için yeniden adayım diyorum" şeklindekonuştu.

İşte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in Palandöken Gazetesi ve Erzurumajans için Cem Bakarcı'ya yaptığı birbirinden çarpıcı açıklamalarından satır başları:

"2014 MART AYINDA İL SINIRI BÜYÜKŞEHİR SINIRI OLACAK"


"Şu anda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Görevimizin başındayız bütün ilçe ve beldeleri, köyleri geziyoruz. Bildiğiniz üzere 2014 Mart ayı itibarı ile artık il sınırı büyükşehir sınırı olacak. Dolayısıyla biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Tekman'da, Hınıs'ta , İspir'de  bütün ilçelerimizi dolaşarak esnafımızı ziyaret ediyoruz. Halkımızla bir araya geliyoruz.  Ramazan ayı dolayısıyla kültürel etkinlik programlarımız var. Bu programları ilçe merkezlerinde düzenleyerek iftarımızı halkımızla birlikte yapıyoruz. Tabii bunu yaparken vatandaşımızın buradaki sıkıntıları, problemler nelerdir tespit ediyoruz. Şu ana kadar bütün ilçelerimizin envanterini çıkarmış durumundayız. Kanalizasyon, alt yapı gibi eksiklikler konusunda gerekli hazırlıklarımızı şimdiden yapıyoruz. "

"YAPILMAMIŞ OLAN HİZMETLERİ İKİ DÖNEMDE TAMAMLADIK"

"2014 Mart ayında yeni  'Büyükşehir Belediye Yasası' yürürlüğe girecek.  Bizimi buna hazırlıklı olmamız gerekir. Bu birleşme sürecini sancısız bir şekilde tamamlayabilmemiz gerekir. Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok büyük projeleri yaptık.  Artık Erzurum içir yer altı projeleri bitti yer üstünde daha çok spesifik projeler hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunun alt yapılarını hazırladık. Kolay değildi. Birçok yapılmamış olan hizmetleri iki dönemde tamamladık."

"HAFİF RAYLI SİSTEM İHALE AŞAMASINA GELDİ"

"Şimdi de Erzurum için çok önemli projelerimiz var. Bu projeler başlamış ve devam eden veya projesi tamamlanmış olan projeler... Biz,  işler yarım kalmamasın, eksik kalmasın diyoruz. Başlattığımız projeleri tamamlamak istiyoruz.

Şu anda Erzurum'da içme suyunda hiçbir sorunumuz yok. Şu an bu konuda  kimseden bir şikayet almıyoruz. Sularımız tertemiz sorun yok.  Kentsel dönüşüm projesinde ciddi çalışmalar yaptık. Birçok noktayı boşalttık ama yıkım işi devam ediyor.  Bizim en önemlisi de hafif raylı sistem noktasında projemizi tamamladık. Şu an ihale hazırlığı içerisindeyiz. Tabii ki, bu projede önümüzdeki dönemin en önemli projelerinden birisi olacak."

"BÜYÜK YIKIMLAR BAYRAM SONRASI "

"Kentsel dönüşüm ve Cazibe Merkezi Projesi kapsamında eski belediye binası dahil olmak üzere hepsi bu sene inşallah yıkılıyor. Biz şu an itibarı ile kalenin olduğu yerde arka sokaklarda yıkıma başladık. Bu proje artık tamam sorun yok.  Hepsi yıkılacak ve büyük yıkımlara bayram sonrası başlıyoruz. "

"BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖNÜL İŞİDİR"

 "Belediye Başkanlığı kişiye göre değişir. Bu bir gönül işidir. Gönüllü olan kişi için zorluk diye bir şey yoktur.  Sürekli çalışma ve gayret vardır.  Şunun bilinmesi lazım ki gönüllü ve fıtraten belediye başkanlığına uygun olmayan kişiler için çok zor bir görevdir.  Ancak bu çabanız karşısında bir kişiden dahi  'Allah razı olsun' karşılığını alırsanız, bütün yorgunluğunuz gider bu her şeye değer"

"SİZE GÖRE AHMET KÜÇÜKLER BAŞARILI MI?"

"Tabi ki ben kendimi başarılı görüyorum, çünkü çok zor şartlarda imkânsızlıklar mesafesinde bugün Erzurum'da yapılmamış olanı yaptık. Ben size şunu söyleyebilirim 'biz den önceki belediye başkanlarının yapmış olduğu hizmetleri sayın desem iki tanesinden fazla sayamazsınız tıkanır kalırsınız. Ama Erzurum şu anda Ahmet Küçükler döneminde inanılmaz büyük projeler yaptı. Yani 50 sene sonra da konuşulacak projeler yaptı.  İçme suyu, katı atık depolama tesisi, doğalgaz, köprüler, oto parklar, yeşil alanlar....   Düşünün biz den önce bu şehirde tek bir müstakil oto park yoktu. Erzurum'da,  şu an biz beşinci otoparkın çalışmasını yapıyoruz.  İçme suyu bu şehirde perişanlıktı hayaldi... Biz 50 yıl sonranın içme suyunu hazırlamış durumundayız. .."

"BOĞAZIMDAN HARAM LOKMA GEÇMEDİ, GEÇMEYECEKTİR"

"Allahın izniyle bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi ve geçmeyecektir.  Vatandaşlarımız da bunu böyle biliyor. Bizim hakkımızda her şey konuşulabilir. Ancak,  dürüstlük ve samimiyetimiz noktasında kimse laf edemez. Allahın izniyle bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi.  Asla da geçmez,  Allah nasip etmesin..."

"HERKES ETRAFIMIZDA, HERKESİN GÖNLÜNDEYİZ..."

"Biz her gün vatandaşın içindeyiz. Herkesin bize olan teveccühünü, samimiyetini, dostluğunu
görüyoruz.  Biz bundan çok mutluyuz hiçbir sıkıntımız ve problemimiz yok.  Herkes bizle beraber, çünkü yapılanı görüyorlar. Hizmeti görüyorlar. Biz Erzurum'a güzel hizmetler yaptık. Bu hizmetlere de inşallah devam edeceğiz."

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR İSMİ, NEDEN ERZURUMSPOR DEĞİL?"

"Büyükşehir Belediyespor,  Erzurum'un halkın takımı, vatandaşın takımı, belediyemizin takımı dolayısıyla biz bu takımı tutuyoruz, destekliyoruz. İyi de bir yere geldik, çok ciddi başarılar elde ettik. Kulübü kurumsal bir konuma getirdik. Dolayısıyla 'birileri tatmin olacak' diye şu spor,  bu spor, siyaset yapmıyoruz... Bu takımın bir adı var.  Bunun adı da; Erzurum Büyükşehir Belediyespor'dur. Bu takım kimsenin takımı değil, bu şehrin takımı, Erzurum'un takımıdır. Sonuç itibari ile birileri, kendi görmek istedikleri adı başka bir takımla değiştirmeyi düşünmek yerine kendi takımlarını kursunlar. Varsa gidip onu desteklesinler.  Burada bir takım var adı Erzurum Büyükşehir Belediyespor olan ve biz o takımı destekliyoruz."

"TAŞ AMBARLAR İSTANBUL MISIR ÇARŞISI GİBİ OLACAK"

Biz şu an itibari ile Bölge İdare Mahkemesi'nin bulunduğu (eski valilik)  binayı protokolle alıp, başkanlık makamı yapacağız. Bunun yanı sıra Taş Ambarları askeriyeden alıyoruz. Bunun da müjdesini sizin aracılığınızla halkımıza verelim. Milli Savunma Bakanlığı'nın askeri depo olarak kullandığı Taş Ambarları kapalı çarşı konumuna getireceğiz. İstanbul'daki Mısır Çarşısı gibi olacak. Şu anda işlemleri Milli Savunma Bakanlığı'nda karşılıklı protokol ile bitirdik.  Çok şükür onay çıktı, Taş Ambarları  Erzurum'a yakışır çarşı yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sokacağız."  (Kaynak :Palandöken)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Derya BEDİR AKSU 01 Ocak 1970 02:00

    aaaa bide içme suları var tabi dimi.... eskiden kötüymüş şimdi iyi olmuş. tabi ki eskiden evimizin musluğundan rahatlıkla içiyorduk şimdi içemiyoruz içme sularına temiz dien sayın küçükler kendisi damacana damacana su alıyor. oda kendi kesesine gidiyor nasılsa su firmalarının birini alınca kar üstüne kar dimi ....millette evinden içmesin hazır su alsın başkanımız kazansın hizmet bu işte....

  • Derya BEDİR AKSU 01 Ocak 1970 02:00

    tabi canım hiç haram yememiş sanki senin döneminde olmadı o kadar yolsuzluk belediyede halada sonuçlanmadan bekliyor ne oldu hayali tapular vs hallettiniz mi? ne yaptın erzuruma sen nerde ağaç vs var kesip yok edip ya beton döktürdün ya otopark yaptırdın. her yer paralı şimdi cadde sokak sahiplenmişsin. park ücreti adı altına topluyorsunuz. otoparklara lpg li araçlar giremiyor sadece benzinlilere lütfetmiş... lalapaşa caminin ora gayet güzel ağaçlıktı kestin beton döktün güneşte oturun die saolasın. tarihi eserleri gün yüzüne çıkarıyormuş o ağaçlarda tarihi eserlerin parçası değilmi ? seninki sevda değilde para koltuk hırsı sadece..... umarım bu millet uyumaktan vazgeçer ...

  • DADAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    tünay alaca31.07.2013 03:24 ben bu kez muzaffer gülyurt hocam diyorum...ne derseniz diyin.... ARKADŞIN BİRİ BÖYLE YAZMIŞ YA ANLAMIYORUM BU NE ZAMAN HOCA OLDU:))SANA GELİNCE AHMET BEYYYYY. BU KADAR YALAKAN VARKEN BİZE YORUM YAPAK DÜŞMEZ GENE ALIRSIN GENE ÇALARSIN GENE YERSİN HUZURU MAHŞERDEDE GÖRÜRÜZ HELALMI YEDİN HERAMMI YEDİN 600 MİLYARI NE ETTİN ALLAH VEKİLDİR BÜYÜKDÜR BİZİM GÖRMEDİĞİMİZİ GÖRENDİR SEN ERZURUMU KANDIRISIN YA ALLAHI_?HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN ÜLKÜCÜ GARDAŞLARIM

  • Mehmet Hanifi 01 Ocak 1970 02:00

    Başkan diyorki eski başkanların yaptığı işlerin sayısı ikiyi geçmez, ben çok yaptım. Recep İvedikteki gibi" say başkan işlerini" en fazla 5 tane saymışsın gerisi nerde!!! Ayrıca kendini eskilerle değil çağdaşlarınla karşılaştır. Gerçi birileri yapmış bunu zaten 16 Büyükşehir başkanı içinde sondan ikinci olmuşsunuz. Ha eğer yeni büyükşehirler de hesaba katılsa 30.olursunuz!!!

  • Sinan 01 Ocak 1970 02:00

    Hafif raylı sistem Erzurum`a hafif gelir!!!! Erzurum`da yol yok kardeşim hafif raylı sistemi nereye yapacaksınız!!! Zaten dar ve düzensiz yollar, minübüs, park terörü yeterince sorun iken, hafif raylı sistem Erzurum için fantazi ve göz boyama olur. Nüfusu 1 milyonun altındaki şehirler ile dar alana sıkışmış şehirlerde bu sistem olmaz. Lütfen daha ciddi ve sorunları çözen işler düşünün. Açıklayın bize Hafif Raylı sistemin fizibiletesini anlayalım bakalım. Yolları ve kaldırımları, sistemli ve kurallı trafiği olmayan Erzurum`da bu sistem tam bir garabet olur. Erzurum herşeyin güzeline layıktır ancak uzun vadeli ve iyi düşünülmüş stratejilerle yönetilmelidir. Lütfen Bakanın veya Erzurum`da yaşamayan eski vekillerin uçuk kaçık ham hayalleri yerine gerçekçi olalım. Bilmem ki nereden başlasam, her projede sorun var. Merak ediyorum Sayın Başkan hangi inceleme, araştırma sonucunda projelere karar veriyorsunuz, rüya mı görüyorsunuz, birileri mi fısıldıyor kulaklarınıza yoksa fikriniz mi geliyor, kime danışıyorsunuz? 1- Terminal binası küçük ve sıradan, Hakkari`ye bile daha güzeli yapılıyor. 2-Mahallebaşında kaldırım ve yollar işgal altında iken oraya tesis yaptınız ama geri kalan kısımlar berbat 3-Millet ta paşapınarı ve Ducciye gidip su alıyor, musluktan su içme bitti, tarihi çeşmelerden lağım akıyor, bazı yerlere ucube çeşmeler yaptınız ama işe yaramaz, 4- Alt geçitlerinizi su basıyor, trafik sorunu orta yerde duruyor. 5- Otoparklar önemli ihtiyaç ama kimse kullanmıyor, ana cadde ve ara sokaklarda park rezaleti yaşanıyor yine de,sorun aynen devam ediyor. 6- Meydan yapmak yıllar mı sürer, tarihi mekanların etrafını açıyorsunuz ancak daha 300 ailenin yaşadığı yere 13-15 katlı bina dikilmesine, 2000 konut yapılmasına, her yerde, en küçük arsaya dahi konut diktiriyorsunuz. Altyapısı, parkı, yeşil alanı, sosyal donatıları eksik şehirleşmeye değil apartmanlaşmaya çanak tutuyorsunuz. 7- Koskoca 4 belediye varsa yoksa Yenişehir ve Caddeye çalışıyorsunuz, şehrin doğusu pislik içinde.. 8-Gecekondu ıslahı diyerek insanları tek katlı, bahçeli evlerden ediyor, çok katlı, estetiği olmayan ucubelere mahkum ediyorsunuz. 9-Az iş çok reklam yapıyorsunuz. 10-Alt alta koyup saysak proje sayınız 10` u geçmez. Bunların çoğu zaten asgari işler bir şehir için. Geçen gün ailemle beraber piknik yapalım dedik, Türbe ve etrafı pislik içinde, rezalet, oturacak yer yok, mahremiyet yok, yeşillik yok, başka şehirlerin kent ormanlarında insanlar dolaşırken, koşu parkurları, bisiklet yolları, mesire yerleri varken sizin kent ormanınızda ancak keçiler dolaşır. Yani mesire alanlarınız yok. Hani okullar tatil oldu çocukların eğlenmeye ihtiyacı var, valla onun için de yer yok, karar verdim Ankara Harikalar diyarına götüreceğim. Mecburiyet caddesinde bir gezelim dedik aman Allahım arka sokak ve caddelerde berbat trafik, herkes kafasına göre park etmiş, geçmek mesele... Mumcu, Kale dibindeki cadde, Muratpaşa Camisinin oralar tam rezalet...Merak ediyorum oralarda da üst geçit mi yapacaksınız!!!! Ben yaz tatili için gelmiştim ta Hakkari`den, son 10 yıldır olduğu gibi, sılayi rahim meselesi olmasa bir daha da gelmeyi düşünmüyorum. Hadi ben Tebrizkapı ve mahallebaşında bir kahvehanede çay içip mutlu olabiliyorum, hatıralarım var. Ya çocuklar niye gelsin!!!

  • A.C.Ç. 01 Ocak 1970 02:00

    Atma din kardeşiyiz(utanıyorum ama) 5 milyona ihale edilen otogarın maliyeti sonradan yapılan ödemelerle 15 milyona çıktı. Et entegre tesisi kuruyoruz dediniz paraları yatırdınız bataklığa yaptığınız için kullanılmaz durumda. ....... daha yazılacak çok şey var ama yalaka çok oldukça bu memlekette oy veren çok olur size.

  • Davut 01 Ocak 1970 02:00

    Yapılan çok şey var ve Başkan`ın hakkını teslim ermek gerekir. Bir Müslüman için zan, gıybet ve iftira kötüdür. Ancak eleştirilecek çok konu da var tabii, eleştirirken kişilik haklarına, kul hakkına riayet etmek de elzemdir. Yine başkanın ben haram yemedim demesi de güzel lakin biz onu test edemeyiz ve tabiki yememeli, yedirmemeli ancak Belediye başkanı projeleriyle değerlendirilir. Şimdi başta da söyledim yapılan şeyler var ama bunlar Erzurum gibi mühim bir şehrin çapına ve 10 yıllık bir zaman dilimine göre eksik, yetersizdir. Şöyle bir bakalım. Ben yılda 30 gününü Erzurum`da geçiren biri ve son 20 yılda Erzurum ve diğer illerin yaşadığı kentleşme sürecini takip eden birisi olarak söylüyorum, daha az imkan ve kaynaklarla Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Maraş, Urfa, Antep vb şehirler 3-5 kat büyüyüp, modern yaşanabilir birer şehir olurken Erzurum maalesef yerinde saymıştır. Erzurum cazibe merkezi olmak istiyorsa hem yerli nüfusu tutacak hem de iç- dış turisti çekecek şeylere sahip olmalıdır. Bir Elazığlı Erzurum`a niçin gelsin, Rus turist yazın Erzurum`a niye gelsin veya Tekmanlı veya İspirli hemşehrim çocuklarıyla beraber bir haftasonunu Erzurum`da geçirir mi!! Hadi diyelim bir haftasonu geldi yine gelir mi? Zannetmiyorum. Birkaç tarihi eseri gezdikten sonra Erzurum biter. Modern kentlerde vatandaşın her ihtiyacına az çok cevap verilir. Bugün Erzurum`da kaçırdığı kentleşme trenini tekrar yakalamak istiyorsa ya küçük bir Ankara, Kayseri olmalı, oralarda kent adına ne varsa küçüğü de olsa Erzurum`da olmalı yada Erzurum hem bölgeden hem de komşu ülkelerden insanları çekecek, onu diğer illerden farklı kılan turizm-kent atraksiyonlarına sahip olmalıdır. İşte bazı işler: 1- Büyük bir hayvanat bahçesi diğer illerden de insanları çeker. Gaziantep örneği 2-Büyük bir park, disneyland gibi bir eğlence merkezi dışardan insanları getirir, istihdama katkı sağlar. 3- büyük bir deniz altı yaşam merkezi- akvaryum olmalı Erzurum`da... 4- Olimpik yüzme havuzu yapılıyormuş, iyi güzel ama Gençlik Spor onu vatandaşa kullandırtmaz veya kulüplere has olur, o yüzden içinde yüzme havuzu da olan bir spor merkezi olmalı 5-Aile ve Kadın Sosyal yaşam merkezi olmalı, Ankara ve Ankara`nın bazı ilçeleri örnektir. 6- Miniatürk gibi Erzurum`da da model bir eski Erzurum ve Türkiye ve dünyadan önemli eserlerin sergilendiği bir model açık hava müzesi olmalı 7- Erzurum halk ozanları, aşıklar şehridir bu kültürün tanıtımı noktasında Kahramanmaraş`ta ki Şairler evi örneği gibi bir Aşıklar Kültür Merkezi olmalı, Aşıklar meydanı olmalı vs. 8-Olimpiyat önemliydi ve onun hatırasını yaşatma adına "olimpiyat ve kış Turizmi Müzesi"yapılmalı, içinde kış turizmine ait eserler, eşyalar vs herşey ve Erzurum olimpiyatına ait mesela fotolar, sporcu eşyaları, ilgili ne varsa sergilenir. 9-Tabyalar şehre ve turizme kazandırılmalı,Edirnedeki örnek gibi olmalıdır. 10-Acil bir iş olarak Erzurum yeşillendirilmelidir. Dağ başında Kent Ormanı olmaz, Türbenin oradaki Ormana Kent Ormanı tabelası koydanız bile kendinizi kandırırsınız. 11-Büyük ve Selçuklu- Osmanlı mimarisi dikkate alınarak,büyük bir meydanın ve külliyenin içinde cami yapılmalıdır. Taklit değil, özgün bir mimari eser olmalı ve yarışmayla belirlenmeni, tabi altına market olmamalı.. 12-Suni göl-ler oluşturularak gezi ve piknik alanları şehre kazandırılmalıdır. 13-Kentsel dönüşümden anlaşılan yüksek apartmanlar dikmek olmamalı, farklı konseptler geliştirilmeli, apartman olsun, iş merkezi veya kamu binası olsun sıradan, standart olmamalıdır. Mutlaka yeni, farklı mimariler kullanılmalı... Mesela Erzincan havaalanı standardın dışında... Konutlar yüksek katlı olmamalıdır. 14-Taşmağazalarda sözde cephe kaplama yapılarak eski, tarihi görünümüne kavuşturulacaktı. Bir an önce yapılmalı hatta mümkünse o bölgede ve caddede bu cephe kaplama işi yapılmalıdır. 15-Gavurboğanda, karayolaarından Tebrizkapıya kadar ilan bölgede yüksek bina yapılmamalıdır.O bölge tam bir Dikmen Vadisi gibi olabilir.Tarihi mekanların etrafını açarken, bu ve benzeri yerlerdeki yapılaşmayı iyi hesaplamak gerekir. 16- Bir de ricamız olacak Lütfen zikzaklı yolarımız olmasın, cetvel denilen bir alet var. Cetvel önemli.. 17-Trafiğe kapalı yolların olması lazım, eğer taşambarlar belediyeye verilecekse, Cennetzade camisi, İbrahim paşa camisi, üç kümbetler bölgesi beraber düşünülmeli, oralar trafiğe kapatılmalıdır. Çok şey söylenebilir ve Amerika`yı yeniden keşfe gerek yok. Kaliteli, donanımlı bir ekiple bir sürü proje geliştirebilirsin. Bu aslında vizyon meselesi... Erzurum etrafındaki şehirlerden başka şeyler sunarsa farklı olur, gelişir.. Yoksa herkes alt-üst geçit, terminal, yol, kaldırım yapıyor. Bunları yapan zaten işinin asgarisini yapıyor demektir. Farklı olarak kente ne kazandırılmışsa o önemli... Şimdi bir kaç somut öneri de bulunmak istiyorum. 1-İbrahimpaşa camisi ve tadilatı yapılmış eski vilayet binasının arkasını ve yanını temizlenmeli, bu iki yapı bir nevi birleştirilmelidir. 2-Erzurum Ilıca yolu bir türlü olmadı, orta refüj mutlaka yeşillendirilmeli, temizlenmelidir. 3-Duvarsız üniversite olmalı, mutlaka şehrin bir parçası olmalı. Şehirden ayrı bir adacık olmamalı.. 4-Sanayi semtinde düzenleme yapılmalı, oto sanayi koskoca bir hurdacılar yeri gibi duruyor, düzene kavuşturulmalı, altyapısı geliştirilmelidir. 5-Muratpaşa camisi ve etrafı için birşeyler düşünülmeli, trafiğe kapatılmalı ve etrafı açılmalıdır diğer ufak tefek tarihi eserlerle beraber...Hamam vs.. 6-Kentleşme mahallebaşına uğramıyor, vatandaş, esnaf bir şekilde ikna edilerek, o bölgede dönüşüm sağlanmalıdır. 7-Erzurum`un karsyolu girişleri düzenlenmeli, ışıklandırılmalı, yollar genişletilmeli, etrafları agaçlandırılmalıdır.. 8-Cadde üzerinde yer alan Çaykara, Cumhuriyet iş merkezi gibi binalarda mutlaka dış cephe tadilatı yapılmalı, sadece onlar değil diğer yerlerde de tabela ve reklam kirliliğinin önüne geçilmelidir. 9-Şehirlerde insan sermayesi, insanların kalitesi herşeyden önemli.. Bunu geliştirecek projelerin olmalı, Ramazan da dahi kavgadan geçilmiyor Erzurum. Kısacası hani Erzurum farklıdır, tarihi şöyledir vs vs deriz ya. Hepsi başım gözüm üstüne ama şehirleşme, hayat tarzı olarak da Erzurum fark sunmalı insanlara, turiste, yaşayana.. Erzurum yaşama tarzı ile de kültürü, caddesi, sokağı, müzesi, modern eserleri, sanatı ile de insanlara farklı bir şehir kimliği sunmalıdır.

  • ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    kardeşim anlamıyorum ki bu millet adamı parayı yerken mi görmüşler? bu memlekette herkes her şeyin tam olarak bilincinde mi?yani bi tek belediye mi kış oyunları zamanında ilgilenmiş herşeyden belediye mi sorumluymuş? paraları o mu cebe indirmiş? avm önüne yapılan altgeçit bahanesiyle ceplerine para indirmişler bu nasıl iş arkadaş nasılda haberdar olayorsunuz? nasıl direk adamaların alınlarına lekeyi şap diye yapıştıyorsunuz hayret ediyorum! biraz el insaf kardeşim be o kadar yapılan şeyi görme onlardan hiç bahsetme hep kötü yanlarını söyle eğer yorum yapıyorsanız biraz objektif yaklaşın olaylara el insaf diyebilin yani. tamam bazı şeyleri yapamamış yapmamış olabilir ama konuyu değerlendirirken her iki açıdan da bakmayı bi deneyin zaten millet olarak hep bu yüzden kaybetmiyor muyuz ELİMİZİ VİCDANIMIZA KOYMUYORUZ !!! YAZIKKK

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    BAŞKAN SANIRIM İLÇELERİ YENİ YASA İLE KENDİNE BAĞLAYINCA CESARET HAPI İÇTİN NASIL OLSA İLÇELER DİN İMAN DİYİP AKP OY VERİYOR RAHATLIĞI VAR İÇİNDE ŞEHİR MERKEZİNDE VE ERZURUMUN MERKEZ İLÇELERİNDE HÜSRANA UĞRAYACAKSIN SEN BU MEMELEKETE 10 YILDA NE YAPTIN OTOPARK YAPMAKTAN BAŞKA HAVUZ BAŞININ ORAYI OTOPARK USTUNU CADDE YAPACAĞINA ALTINA GÜZEL BİR KÜLTÜR MERKEZİ YAP BAŞKAN EFENDİ DEVLETİN PARALARINI OTOPARKTIR GÖMÜYORSUN İNŞALLAH ADAY OLUR KAYIP EDERSİN

  • ÖGRENCİ 01 Ocak 1970 02:00

    İNADINA OY VERMEYİ BIRAKINDA HİZMET EDEN BİRİNİ GETİRİN BAŞINIZA Levent Ayyıldız

  • musa duruk 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başkanı birdönem dah olması lazım olmasa erzuruma yazık olur bakın kayseriye malatiyaya ankaraya eskişehire başarı hep devamlılıktan gelmiştr ben erzurumun kazanmasın dan yanayım yoksa ahmetmiş mehmetmiş fark etmez önce erzurum

  • Nuran Güneri 01 Ocak 1970 02:00

    Ahmet beyçok iyi bir idareci, iyi bir erzurum savdalısı....DÜRÜSTLÜĞÜNE GÜVENİMİZ TAM....ERZURUMAJANS DİĞER ADAYLARLA RÖP BEKLİYORUZ....

  • erdem 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumlu artık büyümek gelişmek istiyor. bir kayseri bir eskişehir bir ankara olmak istiyor. günü kurtarmak istemiyor. göstermelik icraat istemiyor. tabiri caizse dandik bir terminalle, aylardık yapılmayan ama kışa doğru yapımına başlanan meydanlarla, kimsenin ihtiyacını karşılamayıp şehre kötü görünüm veren üst geçitlerle olmuyor bu işler. sayacak çok şey var da aslında.....modern bir şehir kurmak lazım, ihtiyaçlara cevap veren yüksek kaliteli icraatlar yaparak çağ atlatmak lazım bu güzel şehre. yoksa sıradan bir il olmaktan öteye geçemeyip sadece göç veren bir şehir olmaktan kurtulamaz bu güzelim memleket

  • ÖGRENCİ 01 Ocak 1970 02:00

    BAŞGAN Bİ KAFAYI KALDIR DA MALATYA YA KAYSERİ YE BAK SONRA UTANN !!

  • Levent Ayyıldız 01 Ocak 1970 02:00

    beyler...inadın erzurum...inadına...BAŞBAKAN ERDOĞAN, İNADINA AHMET KÜÇÜKLER....

  • ÖGRENCİ 01 Ocak 1970 02:00

    İNŞALLAH BUNU ADAY GÖSTERMEZLER YOKSA OYUMU BAŞKA Bİ ADAYA VERİCEM.

  • metin özer 01 Ocak 1970 02:00

    Başkanım, ERZURUM SİZİNLE GURU DUYUYOR...HAYIRLI İFTARLAR

  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    sayın küçükler huzuru mahşerde bu dediklerinizi unutmayın hesapların görüleceği yaradana hesap vereceğiz hepimiz haram lokma yemedim diyorsanız inanırız sizi sorgulama hakkımız yok illaki bu memlekete güzel şeylerde yaptınız ama doğma büyüme bir erzurumlu olarak yaptığınız çoğu şeyi tasvip etmiyorum bir iktidar belediyesi olarak yaptıklarınız şeylerin çoğu okan beyin de yazdığı gibi isabetsiz ve hesapsız olmuştur size tavsiyem bir sivasa gidip gezmenizdir ne demek istediğimizi anlarsınız biz sizinle devam etmek istemiyoruz teşekkür ederim

  • OKAN TÜRK 01 Ocak 1970 02:00

    şurda yorumları okudum şok oldum bir çok arkadaş küçükleri başarılı buluyormuş aday olup devam etmesini istiyormuş acaba bu şehrin bu kadar sorunu varken onlar mı görmüyor yada göremiyor yoksa biz başka bi şehirdemi yaşıyoruz... Adamın bu şehre yaptığı tek şey otopark ve ihanettir başka bişe yok... sular temiz diyor o yüzden millet çeşmelerde sırada.. oto park yaptım diyor ama nedense kimse gitmiyor hepsi boş terminal yaptım diyor fakir 50 lira verip nasıl gidecek acaba oraya hergün bim şok 101 marketler açılıyor hepsine ruhsat veriyosun hergün onlarca memleketimin insanı kepenk kapatıyor yazacak çok şey varda neyse biz YARADANA HAVALE ETMİŞİZ ALLAHINDAN BULURSUN İNŞALLAH...

  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    CEK..CAK.CAĞIZ.. ANCAK LAF VAR, İCRAAT YOK... YALAKALARDA HEMEN YORUMLAMIŞ, FIRSATI KAÇIRMAMIŞLAR.. ERZURUM NE YAPTIYSAN KENDİNE YAPTIN, KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN... YENİ MELİH GÖKÇEK YARATTINIZ, O EN AZINDAN KAVŞAK YAPIYOR, BU OTOPARKÇI ÇIKTI..

  • nizamettin acarlı 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumajans...objektif haberciliğinizi..bu güzel röp için teşekkür ediyoruz. Erzurumsporlu taraftarlar....

  • Mükremin Kılıç 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUMSPOR`A SAHŞP ÇIKTI..DADAŞIN SESİNİ DUYURDU..NE YAPSIN...ALLAHTAN KORKUN EL İNSAF

  • nesrin özmen 01 Ocak 1970 02:00

    yürüüüüüüüüüü allahına gurban olayım yürü başkanım...yolun açık olsun palandöken`in gururu

  • hande 01 Ocak 1970 02:00

    Bütün belediye birimleri, çalışanları için aynı şeyi söyleyebilse keşke, benim dönemimde ben yapmadım yapanada müsaade etmedim diyebilirse belediye başkandan ibaret değil, hesabını sorabilse helal olsun başkanlık diyeceğiz o zaman sayın Küçüklere...

  • gülizar er 01 Ocak 1970 02:00

    allah razı olsun yaptığınız hizmetler aşikardır....GÖNÜLLERİN BAŞKANI..SLM OLSUN

  • mustafa şimşek 01 Ocak 1970 02:00

    hizmemi erzuruma ne yapıldı ki her yıl kaldırım taşı söküp takmaktan başka artık yeter erzurumu tanuyan bilen biri gelmeli ben şahsen hakkımı ahmet küçüklere helal etmiyorum erzurumun çehresini değiştirecek melih gökçek gibi adamlara ihtiyacı vr dadaşımın....

  • önce erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    ssk kavşağını, gez mahallesindeki ucube batçıkı,kimsenin kullanmadığı yeraltı otoparrklarını,yenişehir avm önüne yeraltı geçidi bahanesi ile harcanan kaynağı,90 000 üzerinde öğrencisi olan bir şehirin terminalini ulaşılmaz hale getirmesi vs .sayın cem bakırcı hadi bu başkanın halktan haberi yok. sen hergün halkın içindesin neden bunları sormuyorsun.gazetecilik böyle olmamalı

  • MuhtarSA 01 Ocak 1970 02:00

    Ben sayın başaknı başarılı buluyorum erzuruma kalıcı hizmetler yaptı 2014 yerel seçimlerinde yeniden aday yapılması doğru olur Erzurumun beş yıl kayıp edilmemesi adına.

  • adam olmaz memleket 01 Ocak 1970 02:00

    muzaffer gulyurt ALLAH askına bu erzurum halkı halen daha anlamadımı sehır yonetım de ne alaka dıscı hocanın ne alakası var dısarı cıkın en gerı memleket erzrum bu memleketın yonetımıne tuccar ıs bıtıren adam lazım her tuttugunuzu secmek ıcın can verıyorsunuz sonra da memleket cezasını cekıyor ne alakası var dıscıyle beledıyenın

  • zortus 01 Ocak 1970 02:00

    anasını belledın memleketın haram lokma gecmemısmısmısmısmısmıs onun cetelesını tutacak degılız o gn senınle hesaplasacaz meraklanma...

  • Burak Ulaş 01 Ocak 1970 02:00

    Ahmet Bey ya kendini kandırıyor yada bizi kandırdığını zannediyor.Bu kadar imkan ve olanak varken gereksiz yerlere paraları boşuna harcadılar.Mesela en son yapılan Terminal her gördükçe içim acıyor.Erzurumun layık olduğu terminal bu mu diye? Bu ve bunun gibi daha nice garip yatırımlar...Aman ne Ahmet Bey nede Muzaffer Bey gelsin ikiside aynı al birini vur ötekine...Elinde projeleri olan birisi varsa o gelsin diyecem öyle birini Erzurum ne duymuş nede görmüştür ne yazıkki....Anlayacağınız şu an için kim gelirse gelsin yine Erzurumun yılları heba olacaktır...Allah Erzurumun yüzüne bakar İnşallah...

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    sayın bakırcı;taş ambarlardan kale görünecek mi?bu güzelliği düşünebiliyormusunuz?böyle şeyleri sorup halkın gündemine neden sokmuyorsunuz?yoksa erzurumu gelen turiste nasıl açacağız?sadece kalenin çevresi açılacak deniyor.ya ulu caminin çevresi ne olacak?oranın bir kıymeti yokmu?lütfen röportaja gidiyosunuz erzurumun ve halkın beklentilerine cevap arayın.zaten kalenin çevresi er geç yıkılacak.

  • murat 01 Ocak 1970 02:00

    İki dönemdir raylı sistem yapılacak ihaleye açılacak denilip duruluyor fakat harbidenn Erzurum`da iki dönemdir köprü ve otoparktan başka bişe göremiyorum.Sanırım bu raylı sistem seçimlerin zamanı geldiğinde ortaya atılan bir yalan inanmayın bence.

  • tünay alaca 01 Ocak 1970 02:00

    ben bu kez muzaffer gülyurt hocam diyorum...ne derseniz diyin....

  • ilhan okçu 01 Ocak 1970 02:00

    SON SÖZ SAYIN BAŞBAKAN`DA....YAPTIĞINIZ HİZMETLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLER DEĞERLİ BAŞKANIMIZ....

  • kütbettin örs 01 Ocak 1970 02:00

    Tayyip babayla yola devam başkanım...TAYYİP BABA NE DERSE O OLUR...

  • binali ören 01 Ocak 1970 02:00

    Başkanım, Allah sizden razı olsun. Erzurum adına güzel işler yaptınız. Başarılar

  • Mehmet Yıldız 01 Ocak 1970 02:00

    Olimpiyatlar zamanında kaybolan paralar kimin boğazından geçmiş. Geldiğinden beri Erzuruma otoparktan başka ne yapmış. Röportajı halkla yapsın. Halk öyle sorular sorar ki cevaplayamaz bile.