Kültür-Sanat Haber Girişi : 27 Ocak 2014 05:12

Flaş... Davulcu İlhami Uslu'yu kaybettik!

Flaş...  Davulcu İlhami Uslu'yu kaybettik!
TRT repertuvarlarının "kaynak kişi"si, Erzurum barlarının efsaneleşmiş davulcusu, Karazlı Davulcu İlhami lakabıyla tanınan İlhami Uslu, bugün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.
Erzurumajans-TRT repertuvarlarının "kaynak kişi"si, Erzurum barlarının efsaneleşmiş davulcusu, Karazlı Davulcu İlhami lakabıyla tanınan İlhami Uslu, bugün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Uzun süredir yaşlılığa bağlı hastalıklarla mücadele eden İlhami Uslu'nun ölümü üzüntüyle karşılandı...
       
TRT repertuvarlarında yer alan Hoş Bilezik, Temir Ağa, Uzundere, Keşkem Bu Ellere gibi önemli eserlerin "kaynak kişisi" olan İlhami Dumlu, bugün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. 

Yaklaşık 50 yıl aralıksız olarak Erzurum Halk Oyunları Derneği ve Halk Eğitim Merkezi'nde müzisyen olarak görev yapan 79 yaşındaki İlhami Uslu, çok sevdiği davul ve tokmağına 65 yaşındayken 2000 yılında veda etmişti. 

2000 yılında düzenlenen veda etkinliğiyle son kez davul çalan İlhami Uslu, o günlerde davula vedasını şöyle anlatmıştı: Her şeyin başlangıcı olduğu gibi sonu da var. Artık bu işi yapamayacak kadar yaşlandım. Yerime yeni gençlerin gelmesi lazım.

İlhami Uslu'nun cenazesi yarın Ilıca Merkez Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek...

Erzurumajans olarak, İlhami Uslu'ya Allah'tan rahmet, eş, dost ve yakınları ile Erzurum kültür, sanat camiasına başsağlığı diliyoruz...
 
Öte yandan Davulcu İlhami olarak bilinen İlhami Uslu'yu Erzurumajans.com'un yazarlarından eski Halk Eğitim Merkezi Müdürü Müslüm Çağlar, "İnsanlar bu dünyadan göçtükten sonra onun arkasından bir çok methiyeler dizilir. Ben istedim ki, İlhami Uslu, yaşıyorken O'nu yazayım" diyerek, aylar öncesinden köşesine konuk etmişti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Abdurrahim uzungöze 01 Ocak 1970 02:00

    İlhami abiye RABBİM` den rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun

  • Harun EVLİYAOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    büyük usta ilhami usluya ALLAH tan rahmet ailesine ve tüm halk oyunları camiyasına başsağlığı diliyorum