Erzurum Haber Girişi : 09 Haziran 2014 21:00

Flaş... Erzurum'da Ülkücülerden bayrak yürüyüşü...

Flaş... Erzurum'da Ülkücülerden bayrak yürüyüşü...
Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında direkten bayrağın indirilmesini tepki gösteren Ülkücüler Erzurum'da protesto yürüyüşü yaptı.
Erzurumajans-Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında direkten bayrağın indirilmesini tepki gösteren Ülkücüler Erzurum'da protesto yürüyüşü yaptı.

Atatürk Üniversitesi önünde ve diğer semtlerden akşam saatlerinde yürüyüşe geçen Ülkücüler, YakutiyeKent Meydanında toplandı. Kalabalık grup, daha sonra Türk Bayrağı açarak, sloganlar eşliğinde Atatürk Heykelinin bulunduğu Havuzbaşı 'na yürüdüler.

Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanı Abdullah Kırmacı, yaptığı açıklamada  son günlerde yaşanan olayları değerlendirerek şunları söyledi:

"Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesini olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek, hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür."

Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı söyleyen grup, tekrar Kent Meydanına yürüdü. Dağılmak istemeyen Ülkücülere MHP İl Başkanı Zekai Kaya, polis otosundan megafonla bir konuşma yaptı. 

Zekai Kaya, "Hiç kimse merak etmesin Türk bayrağı yere düşmez. Şimdi ülkemizin bölünmez bütünlüğü için hep birlikte dağılalım. Polis bizim polisimiz, Türk milletinin polisi. Kardeş kavgasına meydan vermeden dağılıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene" dedi. Bunun üzerine ülkücü grup dağıldı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • bbulut 01 Ocak 1970 02:00

    biz bunlar yüzünden ilerliyemiyoruz dün sınavım vardı çıktım kantinde oturayım diye aradan 5-10 dk geçti geçmedi yanıma 4-5 kişi geldi durduk yere dayak yedim ne günah işledimde bu durumlara kadar geldim bizim okulda okumuyorlar kızlara herkese ahkam kesmeye geliyorlar şikayetçi oldum ... yazık yazık artık erzurumu kötü hatırlıcam aydından okumaya geliyorum bu dengesizlerin yaptığına bakın babasının malı gibi masasına oturmuşum

  • cengiz 01 Ocak 1970 02:00

    MHP indirilen Bayrak için nutuk atmaya başlamış! MHP siz değilmiydiniz 10 gün önce Ağrıda seçimler de BDP`yi destekleyen!..Şimdilerde ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerle yine bir olup meydanlara çıkıyorsun...şekil ve işaretle hırçınlıkla milliyetçilik asla olunmaz olunamaz..Miliyetçilik ve ülküdaşlık bu ülke için çalışanlara destek vermekle olunur.BDP ve CHP ile ittifak yapmakla değil...

  • cengiz 01 Ocak 1970 02:00

    MHP indirilen Bayrak için nutuk atmaya başlamış! MHP siz değilmiydiniz 10 gün önce Ağrıda seçimler de BDP`yi destekleyen!..Şimdilerde ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerle yine bir olup meydanlara çıkıyorsun...Bayrağa sahip çıkmak meydanlarda taşkınlık yapmayla olmaz..

  • acr hly 01 Ocak 1970 02:00

    bu ülkeyi ancak ve ancak vatan sevgisi olan ülkücüler koruyup kollayabilir helal olsun size vatanı satmayan vatan ugruna canını feda eden aslanlar