Bölge Haber Girişi : 28 Haziran 2011 13:55

Flaş... Flaş... CHP yemin etmeyecek!..

Flaş... Flaş... CHP yemin etmeyecek!..
Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye edilmemesi üzerine CHP Meclis'te yemin etmeme kararı aldı.

Erzurum Ajans-Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye edilmemesi üzerine CHP Meclis'te yemin etmeme kararı aldı.

YEMİN ETMEME KARARI

Myk toplantısının ardından yapılan grup toplantısı sona erdi. Edinilen bilgiye göre; grup toplantısında yemin etmeme kararı alındı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun birazdan açıklama yapması bekleniyor. Kılıçdaroğlu TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'nin yemin törerindeki tavrının merak edildiğinin" belirtilmesi üzerine, "Kimse merak etmesin" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, Myk toplantısından sonra TBMM'ye geldi. TBMM'de Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Alaattin Yüksel ve Sezgin Tanrıkulu ile Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "CHP'li milletvekillerinin yemin edip etmeyeceği merak ediliyor" sözleri üzerine "Kimse merak etmesin" karşılığını vermekle yetindi. Kılıçdaroğlu, benzer soruları yanıtlamadan makamına geçti. Tanrıkulu ise gerekli açıklamanın grup toplantısından sonra yapılacağını belirtirken, Tekin, "Türkiye'yi nasıl bir gün bekliyor" sorusuna, "Hayırlı bir gün bekliyor. Bugün kandil" yanıtını verdi. CHP Grup Toplantısı Başladı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de saat 15. 00'te başlayacak yemin töreni öncesinde TBMM'de grubunu topladı.

Kılıçdaroğlu'nun başkanlık edeceği toplantıda, CHP'nin yemin törenindeki tavrı kararlaştırılacak. Toplantının ardından CHP Genel Başkanı'nın bir açıklama yapması bekleniyor. Grup toplantısı öncesinde bir gazetecinin, "AKP ile bir temas oldu mu" şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bir talep olmadı" karşılığını verdi. CHP Genel Başkanı grup toplantısına girerken, saat 14. 30'da bir açıklama yapacağını söyledi. CHP'de kritik Myk toplantısı bitti CHP'li Erdoğan Toprak, partisinin yemin edip etmeme yönündeki kararının belli olduğunu söyledi Toplantı sonrasında açıklama yapan Süheyl Batum, 'gruba sorup kararı öyle vereceğiz' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.