Siyaset Haber Girişi : 19 Nisan 2012 23:01

Flaş... Flaş... Erzurum AKP'de deprem!...

Flaş... Flaş... Erzurum AKP'de deprem!...
AK Parti ‘de başkanlık seçiminin ileri bir tarihe ertelenmesinden sonra bugün de Erzurum’da başkanlık için Murat Kılıç’ı işaret eden Bölge Koordinatörü ve Eski Milletvekili Ahmet Koca, genel merkez tarafından görevinden alındı.
Erzurum Ajans-Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ve parti yönetimini yanına alarak, geçtiğimiz ay Erzurum'da düzenlediği basın toplantısında Genel Merkez'in adayı olarak mevcut İl Başkanı Murat Kılıç’ı işaret eden  Bölge Koordinatörü Ahmet Koca, görevinden alındı.

Eski Milletvekili Ahmet Koca, İl Binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söylemişti:

“Erzurum İl Koordinatörü olarak 3 gündür şehrimizde belediye başkanları, belde başkanları ile kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatlarıyla görüştüm. Yapmış olduğumuz görüşmelerde aldığımız ortak kararla, mevcut İl Başkanı Murat Kılıç, 13 Mayıs'ta yapılacak olan il kongresinde yeniden adayımızdır. Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ederiz. İnanıyorum ki bundan sonra yine aynı güzel çalışmalarıyla hizmete devam edecektir. Öte yandan, eğer programında bir değişiklik olmaz ise Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'da şehrimize gelerek kongremize katılacak.”

AÇIKLAMA SIKINTI YARATTI…

Parti içi demokrasiye ters düşen Bölge koordinatörü Ahmet Koca’nın bu açıklamasınin Genel Merkezde ciddi sıkıntıya neden olduğu belirtildi. 13 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan İl başkanlığı kongresi 29 Haziran’a ertelendi. Ardından da bölge koordinatörü Ahmet Koca görevinden alındı.

YENİ KOORDİNATÖR ERZURUM’DA

Ahmet Koca’nın görevden alınmasından sonra Bölge Koordinatörlüğüne Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy atandı. Ersoy bugün uçakla Erzurum’a geldi. Ersoy yarın Ak Parti il teşkilatı ve belediye başkanları ile görüşecek. Bu arada İl Başkanı Murat Kılıç'ın ise sürpriz bir şekilde Amerikae'ya gitme hazırlındığında olduğu öğrenildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • HALİL İBRAHİM AYDIN 01 Ocak 1970 02:00

    BU DADAŞLARA NE ALDU BİR TÜRLÜ ANLAYAMIYORUM ESKİDEN DİK DÜRÜŞLARI İLE TARİHE GECERLERDİ ŞİMDİLERDE İSE TAKLA ATARAK GEÇİYORLAR YAZIK EDİYORLAR KENDİ KENDİLERİNE VESSELAM.

  • ali 01 Ocak 1970 02:00

    Amerikada ne var acaba ? İcazet mi ?