Erzurum Haber Girişi : 05 Eylül 2014 21:10

Flaş... Flaş... Flaş... New City'e yeni model

Flaş... Flaş... Flaş... New City'e yeni model
Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı düzenlediği basın toplantısında 2 bin 300 konutlu New City projesinin AK Kent ve Hasani Basri projesiyle birleştirilerek bin 40 konut şeklinde uygulanacağını söyledi.
Erzurumajans-Palandöken ilçesinin Yenişehir semtinde, Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2012 yılında İmar İskân Evleri yıkıldı. İhaleyi alan işadamı Ahmet Metin Karadayı'nın şirketi Karadayı Grup tarafından 75 dönümlük alana 2 bin 300 konutlu 240 milyon liralık 'New City' projesinin temeli geçen yıl atıldı. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Sekmen Erzurum'un en büyük konut projesini ruhsatı olmadığı gerekçesiyle durdurdu.

KARADAYI NEW CITY İÇİN HAZIRLADIĞI YENİ MODELİ ANLATTI

Aylardır Erzurum gündemini meşgul eden ve ev sahibi olma hayali kuran vatandaşların uykularını kaçıran projeyle ilgili rahatlatan açıklama Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı'dan geldi. Dün Erzurum Barosu'nda basın toplantısı düzenleyen Karadayı, 120 saat süren bir çalışma sonunda, yeni bir oluşum kurduklarını ve beyaz bir sayfa açtıklarını söyledi.

"HAK SAHİBİ 1040 KİŞİ BİR YIL İÇİNDE ANAHTARINI TESLİM ALACAK"

Karadayı, "Geçmiş dönemi herkes biliyor. Bir ihale sürecine girmiş ve ihaleyi almıştık. Belediyenin talimatı neyse o doğrultuda hareket ettik. Ancak ihale sürecini yanlış yapmışlar. Tabi yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu ve sıkıntılı süreç başladı. Çünkü havadaki uçağı bir anda durdurdular. İç dengemiz de huzursuzluk oldu. Aylardır da farklı söylemler, dedikodular çıktı. Ancak son birkaç gündür yoğun bir çalışma temposundaydık. 120 saat süren toplantımız sonunda ortak akılla bir sonuç çıkardık. Şimdi beyaz bir sayfa açıyoruz. Ciddi manada yara almış ve sorunlar yaşamış şirketiz. Ama bize güvenen ve inananların desteğiyle güçlü de bir şirketiz. Sonuç itibariyle yeni bir oluşum kurarak bu işi netleştirdik. Üç arkadaşımızla yol haritası çıkardık. Şöyle ki; New City projesi dört adadan oluşmaktaydı. Bizim yapmış olduğumuz bloklarda şu an 640 daire yapmış durumdayız. Kamulaştırılmayan iki blok vardı bunlar Büyükşehir tarafından kamulaştırılacak. Alan biraz daha genişletilecek. Şirket olarak bana ait olan arsada evleri yapacağım. Diğer yerleri de yeni oluşuma teslim ediyorum. Yani 404 hak sahibiyle birlikte benden ev alan toplam 1040 kişinin evlerini tek bir ada üzerinde yapıp bitireceğim. Hasan-ı Basri Akkent' 4 'ü New City'e taşıdık. 30 trilyonluk bir yatırırımız kaldı. 1040 konutun maliyetini havuza koyduk. İkinci adadan bir kısım alarak birinci adayla birlikte 1040 konutu burada yapacağız. Kimse de ekstra para vermeyecek. Önümüzdeki yıl 10'uncu ayda da evleri teslim etmiş olacağız" dedi.

"BU İŞ BİTTİKTEN SONRA İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YOKUM"

Projenin ancak bu haliyle çözüme kavuşturulabileceğini vurgulayan Karadayı, tek derdinin projeyi bitirmek olduğunu dile getirdi. Karadayı şunları söyledi. "Bu işin olur tarafı bu. Başka da çıkış yok. Ben artık arsa gitti, şu oldu, bu oldu hiçbir şeye bakmıyorum. Sadece projeyi bitirmek istiyorum. Bu evleri teslim ettikten sonra artık inşaat yapmayacağım. Ancak burayı benim yapmam lazım. Çünkü millet bana güvendi, para verdi, anahtarlarını da benim elimden alacaklar. Bu süreçte bizim tek derdimiz 'insanları nasıl kurtarırız' oldu. Bütçesini ayırt ettik, evrakını koyduk. Artık her şey hazır."

"BAŞKAN SEKMEN HAFTAYA YENİ OLUŞUMU ANLATIR"

Yaşanan sorunlu süreç öncesinde tüm borçları bitirdikten sonra inşaata başladıklarını anımsatan Karadayı, bu dönemde nakit sıkıntısına girdiklerini ancak bir ay içinde tüm borçları ödeyerek herkesle helalleşeceğini vurguladı. Halkın bu süreçte bir hayli öfkelendiğine dikkat çeken Karadayı, "Birkaç kez belediyeye yürüdüler, başkana hakaret ettiler. Bunlara gerek yoktu. Ama öyle bir sürece girildi ki kontrolden çıktı. Ancak şimdi şirketler kuruldu, işler tamam Pazartesi ya da Salı günü Başkan Mehmet Sekmen bir açıklama yapacaktır" dedi.

"GERİYE BAKMIYOR, SUÇLU ARAMIYORUM"

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Karadayı, bir soru üzerine hak sahiplerinin ödemelerini almadığını, herkesin evini teslim ettikten sonra ödemeleri alacağını ifade etti. Bir gazetecinin, "Bu süreçte sizin suçunuz var mı?" sorusuna da içtenlikle cevap veren Karadayı, "Evet var, biz önceki belediye başkanına güvendik. Zaten arsayı çok pahalıya almıştık. Ruhsatsız başlamayacaktık. Benim tek suçum, belediye inanmak ve ruhsatsız başlamak" dedi. Artık kimseye kırgınlığı ve kızgınlığı olmadığını da dile getiren Ahmet Metin Karadayı, şunları söyledi.  "Suçlu kim aramıyorum. Tek üzüntüm Erzurum adınadır. Erzurum büyük bir yara aldı. Bu saatten sonra bırakın dışarıdaki işadamının buraya gelip yatırım yapmasını, içerideki işadamları bile tedirgin. Banka müdürleri Erzurum'u silmiş durumda. Ne yazık ki ölü toprağı Erzurum'un üzerine serildi "diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mağdur 01 Ocak 1970 02:00

    sehtekar karadayı inşaat siz bu miiletikandırın 45tkye ev yapacağiz diyorsunuz sonra millet aldatın bu milletinahını almayın kefereler

  • mağdur vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    karadayı inşaat madem sen iflas etmişsin niye bukadar miletin parasını car cur ettin parasıyla rezil ettinbu işi beceremiyorsan başkasına devret millet huzura kavuşsun yalandan çıkıp da belediye ruhsatmış o buymuş milleti kandırma sen bu işinadamı değilsin Ahmet öteki dünyada allaha hesab verirsin hakkımı haram olsun

  • Alper ÇELİK 01 Ocak 1970 02:00

    Tamam Karadayının kabahatı var dıyelım; Bu kadar ınsanı magdur etmeden Baskan bey bu sorunu halledemezmıydı? Burada magdur olan sadece hak sahıplerı degıl o inşaatda çalısan ıscıler ve o ınsaaata malzeme veren esnaf kısaca tum Erzurum magdur oldu. Bu sıkıntının yuzunden Erzurumda ınsanlar bırbırıne hasım oldu dusman oldu.Ha bu arada Buyuksehır Beledıyesı resmı sıtesınde de sankı memleket gulluk gulıstanlıkmış gıbı yayınlar var bu sorunla alakalı ne bır acıklama var ne de bır haber yok. Baskan bey sankı hıc bu sehırde yasamıyor ve bu sorunda hıc umurunda değil gibi goruntu verıyor.

  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    İşini baştan sıkı tutup kurallara uysaydı şimdi bu sıkıntılar yaşanmazdı. Kendi düşen ağlamazmış. İnşaat sektörü batmaz bir Karadayı`nın bırakmasıyla. Erzurum ölü toprağını atar, adam gibi işini düzgün yapan iş adamlarıyla örnek inşaatlara imza atar. Kimse vazgeçilmez değil, Karadayıda.

  • kemal gercek 01 Ocak 1970 02:00

    Kar marjının düştüğünü ve eski usulsuz kazanclarının tehlikeye girdiğini görünce hemen mağduru oynadın dimi sn Karadayı? Kusura bakma ama helal olmayan yuzmılyarlık binek otomobilleri bu begenmedıgın erzurum nasip etti sana,sımdı lutufda bulunuyormus gibi atıp tutma,yapacaksan hakkı ile yapacaksın önceki dönem usulsuzluklerını bilmeyen mi var? Sen yoksun diye erzurumda inşaat sektörü üzülmez..gıder Karadayı gelir beyazdayı,bu toprakları gerçekten sevenler ise asla yalnız bırakmaz,buraların yiğidi tükenmez aman diyim sen Erzurumu dert etme,lafının arkasında dur el etek çek bu memleketten.

  • Hasan Çanakcı 01 Ocak 1970 02:00

    Karadayı diyor ki ; Halk belediye ye yürüdü Sekmen e küfür etti,bunlara gerek yoktu yapilmamaliydi.... Ey gidi Karadayı daha 1 hafta önce mehmet sekmen kardelen TV de konuşurken. Twiiter hesabından sekmene hakaretler yagdirip sonra silen sen degilmisin

  • Alper ÇELİK 01 Ocak 1970 02:00

    Baskanefendi kaş yapiim derken Erzurum un gözünü çıkardı.Afferin sana başkan.Istanbul tecrüben buymuş demek.

  • hande 01 Ocak 1970 02:00

    Hak sahiplerini belediyeye yürüyüşe Karadayının yönlendirdiği söyleniyor ama...