Erzurum Haber Girişi : 26 Eylül 2013 14:08

Flaş... İşçiler DSİ müdürünü terletti

Flaş... İşçiler DSİ müdürünü terletti
Sakalıkesik Sulama Projesi'nde çalışan ancak aylardır haklarını alamayan yüzlerce işçi, DSİ Bölge Müdürü ve bakanlık müfettişlerini 3.5 saat şantiyede alıkoydu...

Erzurumajans-Orkun ÇİZMELİ'nin haberi-Sakalıkesik Sulama Projesi'nde çalışan ancak aylardır haklarını alamayan yüzlerce işçi, DSİ Bölge Müdürü ve bakanlık müfettişlerini 3.5 saat şantiyede alıkoydu... Aylardır maaş alamayan işçiler, şantiyeyi denetlemeye gelen DSİ Bölge Müdürü ve genel müdürlük müfettişlerini alıkoydu. Yaklaşık 3.5 saat boyunca şantiyede mahsur kalan bürokratlar, sorunu çözme sözü verince bırakıldı.




Erzurum'da Devlet Su İşleri'nin ihale ettiği Sakalıkesik Ovası Sulama İnşaatı'nda çalışan 250 işçi, 5 aydır maaşlarını alamadıkları için isyan bayrağı açtı. İşçiler, şantiyeyi denetlemeye gelen DSİ 8. Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu ile genel müdürlükten gelen 3 müfettişi 3,5 saat alıkoydu. İşçilerin şantiyeden çıkmasına izin vermedikleri Çapkınoğlu ve müfettişler, şantiye şefinin odasında bekledi. İşçiler, "Firmanın alacaklarına temlik koydurduk. Bu parayı sizlere dağıttıracağız" diye söz verilmesi üzerine eylemlerini sonlandırdı.

DSİ 8. Bölge Müdürlüğü'nce açılan ihaleyi kazanan Antalya merkezli Ataç İnşaat'ın 11 bin 480 hektar alan üzerinde yürüttüğü Sakalıkesik Ovası Sulama İnşaatı'nda çalışan 250 işçi, 5 aydır maaşlarını alamadıkları için ayaklandı. Yaklaşık 93 milyon liraya mal olması beklenen ve Aralık 2013'de teslim edilmesi gereken projede çalışan işçiler, dün sabah saat 10.30 sıralarında şantiyedeki çalışmaları denetlemeye gelen DSİ 8. Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu ile Genel Müdürlük'ten gelen 3 müfettişinin denetimi bitirdikten sonra şantiyeden çıkmalarına izin vermedi.


İşçiler, şantiye çıkış kapısını kapatıp, arabadan indirdikleri Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu ile Genel Müdürlük müfettişleri, şantiye şefinin odasına götürdü. İşçiler adına belirlenen sözcüler, Çapkınoğlu ile bir görüşme yaparak, sorunlarının çözümü için yardım istedi. İddiaya göre, Bölge Müdürü Çapkınoğlu, "Yapabileceğimiz bir şey yok" cevabı verince, işçiler çileden çıktı ve bölge müdürü ve müfettişlerin odadan çıkmasını engelledi.

Odada bekleyen Çapkınoğlu ve müfettişler, yaklaşık 3,5 saat boyunca içeride mahsur kaldı. Şantiye idare binasının önünde bekleyen işçiler, saat 13.00 sıralarında bir kez daha odaya girerek Çapkınoğlu ve müfettişlerle görüşmeye başladı. Bu görüşmeye basın mensupları da alındı.

Gazetecilerin, "Burada rehin mi tutuluyorsunuz, istediğiniz an çıkabilir misiniz?" sorusuna, "Evet" yanıtını veren DSİ 8. Bölge Müdürü Çapkınoğlu'na işçilerden birkaçı, "Şu an bırakmıyoruz. Sorunumuzu çözmeden de bırakmayız" yanıtını verdi. Çapkınoğlu ise işçilere "Kanunlar çerçevesinde buradayız" dedikten sonra gazetecilere dönerek, şunları söyledi:


Müfettişler geldi inceleme yapıyorlar. Akabinde gerekli çalışmaların sonucu ortaya çıkacak. Durum şu an o merkezde. İşçilerin alacağı var. Finansal kriz içerisinde firma. Tespitler yapılıyor nedir, ne değildir. Gereği yapılacak. Alıkoymak değil de bir burada kendimizi misafir görüyoruz.

Çapkınoğlu'nun basın açıklaması yapmasının ardından müfettişler ile işçiler arasında tansiyon yükseldi. "Sizin sorununuzu tespit etmek için buradayız. Müsaade edin, size yardımcı olalım" diyen genel müdürlük müfettişine, işçiler tepki gösterdi. Şantiye şefinin odasındaki kurabiye ve çerezleri gösteren işçiler, "Dışarıdaki insanların haline bak, bir de sizin buradaki halinize bir bak! Burada evine ekmek götüremeyen insanlar var. Önümüz bayram. Siz halen daha, 'bakacağız, edeceğiz' gibi net olmayan şeyler söylüyorsunuz. Bize net bir şey söyleyin, sonra da gidin" dediler.


Bu konuşmaların üzerine Bölge Müdürü Çapkınoğlu ve müfettişler, Antalya merkezli Ataç İnşaat'ın Aydın'da yaptığı bir işin hak edişinin bloke edildiğini, işçi alacaklarının ve diğer borçların tespit edilerek, bloke edilen miktarın işçilere dağıtılacağına dair söz verdi.

Çapkınoğlu'nun "Bize müsaade edin, herkesin alacaklarını tek tek tespit edelim. Sonrasında da süreci hızlandıralım" sözleri üzerine, işçiler odadan çıktı.

Yapılan görüşmeler ve verilen sözlerin üzerine durum değerlendirmesi yapan işçiler, saat 14.00 sıralarında Çapkınoğlu ile müfettişlerin şantiyeden ayrılmalarına izin verdi.

Bu arada Çapkınoğlu ve müfettişlerin güvenlik görevlilerinden yardım talebinde bulunmadıkları öğrenildi.  (Kaynak: Erkhaber)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • cemil 01 Ocak 1970 02:00

    tam bi sahtekarmış bu şirket hepimizi mahvetti gereken yapılsın

  • d.s.i. 01 Ocak 1970 02:00

    yazık ya bu insanlara ayıp yaptığınız emeklerinin karşi ılığını verin

  • sefa 01 Ocak 1970 02:00

    parayı vermelerını beklıyoruz sahtekarların