Erzurum Haber Girişi : 02 Eylül 2013 05:09

Flaş... Küçükler'e şok... 2.5 milyonluk zimmet

Flaş... Küçükler'e şok... 2.5 milyonluk zimmet
Sayıştay müfettişleri tarafından tüm hesapları ve evrakları "didik didik" edilerek incelenen Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ilgili hazırlanan raporları kamuoyunda şok etkisi yarattı.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediyesi'nin son 9 yılını "mercek altına" alan Sayıştay müfettişleri, birbirinden çarpıcı sonuçlara ulaştı. Müfettişlerin yaptıkları "sarsıcı" tespitlerden biri de "parkomat uygulaması" oldu.

Sayıştay müfettişleri, parkomat uygulamasını yürüten ERTANSA'dan belediyenin kasasına tek kuruş para girmediğini ortaya çıkardı. www.erkhaber.com günlerdir anons yaptığı dosya haberini bugün takipçileri ile paylaştı.

Orkun Çizmeli'nin imzasıyla yayınlanan haberde;  konuyu inceleyen Sayıştay müfettişlerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i "tek sorumlu" olarak gördüğü ve yapılan bu hatadan dolayı kamunun 2.5 milyon TL zarara uğratıldığı tespit edildi.  

Habere göre, Sayıştay müfettişleri tespit ettikleri bu zararı Başkan Küçükler'e  "zimmet" olarak çıkarmak için ilk hamleyi yaptı. Kamu zararının miktarını görüş sorduğu Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın "rayiş" bedellerine göre belirleyen Sayıştay müffettişi, kesin kanaat için de Başkan Küçükler'den konuyla ilgili savunmasını istedi. Sayıştay müfettişi, Meclis kararında imzası bulunan tüm üyelere ise "bilgi" amaçlı rapor gönderdi ve yapılan hatayı detaylarıyla paylaştı.

Eğer Başkan Küçükler, savunmasında yeni bir takım belgeler koyup, sorumluluğunun bulunmadığı konusunda Sayıştay müfettişlerini ikna edemezse 2.5 milyon TL'lik zimmeti ödeme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Sayıştay müfettişlerinin raporu ve Orkun Çizmeli imzalı
BU ÇOK ÖZEL HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hasan tahsin 01 Ocak 1970 02:00

    bu haberi okuyup da gazateciyi suçlayan çift cinsiyet arkadaşlar az delikanlı olun, sayıştayın raporundan bahsediyor..

  • Ahmet ERDEMİR 01 Ocak 1970 02:00

    Orkun Çizmeli arkadaşıma hep destek tam destek. Yazısı karalama kamanyası değil doğrudur.Bu şehirde ne paralar iç edildi biliyoruz. Doğruyu yazdınmı karalama kampanyası oluyor.Çamur at izi kalsın oluyor. Yandaş kayırma vs vs... Hangi birini yazayım.Kısacası bal tutan armağını yalar..Yalayın hadi yalayınnnn..

  • iftira 01 Ocak 1970 02:00

    çamur at izi kalsın ahmet bey çok temiz insan ALLAH cc derecesini artırsın inşallah

  • ruh adamD 01 Ocak 1970 02:00

    AKP CHP Lİ VEYA MHP Lİ BİR BELEDİYE OLSAYDI ERZURUM BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ HEMEN TUTUKLATIP İÇERİDE ATARDI ADAN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AYTAÇ DURAK BEYİ HİÇ SUÇU OLMADIĞI HALDE BÜTÜN MAHKEMELERDEN BERAT ETMESİNE RAĞMEN KARALAMA KAMPANYASINI SÜRDÜRÜYOR AK ADALETİ BU OLSA GEREK BU ADAMINDA YOLSUZLUKTAN TUTUKLANIP CEZA EVİNE ATMASI GEREKİR

  • uğur doğan mengenecioğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Partizanlar ve laf azanlar küçücükleri savunacaklar tabi ki. Biz İzmirden duyuyoruz neler karıştırdığını. İktidarın başıda elini çekti. Kısaca takke düştü kel göründü.

  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    Yazarı karalamayın arkadaşlar. Yazar kim ve ne olursa olsun Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu zulüm hem bizi hem de bizden sonraki nesli etkileyecek. Düşünün otopark yapıp işletmesine kimse itiraz etmiyor. Ancak yolda dur kalk ver 3 Lira. Niçin bu yol kimin babasının yeri. bu yollar biz halkın. bizim yerimizden bizden para alıyorlar. Zehir zıkkım olsun. Her kim de bu olaya sebep olmuşsa yedi nesli kahr-ü perişan olsun. .... . Yolda haraç kesmek yasalmış gibi gösteriliyor. ..... Hakkımız haram zıkkım olsun.

  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Ahaaaaa!!!! Karamanın Koyunu, sonra çıkar oyunu... diye boşuna dememiş atalarımız..

  • yusuf 01 Ocak 1970 02:00

    orkun senin karın ağrını biliyoruz erzurumsporu yedin bitirdin hesabını vereceksin orkun...rantın kesildi karala bakalım sana da sıra gelecek..

  • Alparslan Kocabey 01 Ocak 1970 02:00

    orkun çizmeli`nin karalama haberlerine alıştık artık.. hepsi fos çıktı..