Erzurum Haber Girişi : 06 Aralık 2013 00:59

Flaş... Palandöken'de muhteşem sezon açılışı

Flaş... Palandöken'de muhteşem sezon açılışı
Türkiye'nin en önemli kış ve kayak merkezlerinden biri olan Palandöken'de, özel karlandırma sistemiyle misafirlerine 150 güne uzayan kayak sezonu keyfi yaşatan Xanadu Snow White Otel sezonu erken açtı.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Türkiye'nin en önemli kış ve kayak merkezlerinden biri olan Palandöken'de, özel karlandırma sistemiyle misafirlerine 150 güne uzayan kayak sezonu keyfi yaşatan Xanadu Snow White Otel sezonu erken açtı.

Palandöken'in en yeni ve gözde tesisi Xanadu Snow White Otel, dağın zirvesinde bulunan 30 bin metreküp kapasiteli göletten özel bir sistemle karlandırma yapabiliyor. Böylece kayak tutkunları, Aralık ayının ilk günlerinden itibaren 150 güne kadar uzayan kayak sezonu keyfini doyasıya yaşayabiliyor.

Arama Kurtarma Ekibi (AKUT) ve müfredatına eklediği kayak derslerini Xanadu'da alan Doğa Koleji öğrencilerinin ilk grupları, pistlerin kayak için en hazır olduğu 5 Aralık'ta Xanadu'ya giriş yaptı.

Xanadu Snow White Genel Müdürü M. Altuğ Kargı: "Palandöken'i marka haline getireceğiz"

Xanadu Snow White Genel Müdürü M. Altuğ Kargı, yaptığı açıklamada güvenlik önlemlerinin eksiksiz alındığını ifade ederek "Bu kapsamda Xanadu Snow White Hotel, taşıdığı uluslararası güvenlik standartları ile Türkiye'nin FIS (Fédération Internationale de Ski) onaylı tek özel kayak pistlerine sahiptir." dedi.

Suni karlandırma sistemi sayesinde son birkaç yılda sezonu en erken açan tesis olduklarını ifade eden Kargı, dağın zirvesinde bulunan 30 bin metreküp kapasiteli göletten özel bir sistemle karlandırma yapabildiklerini, bu sayede de 12 kilometre uzunluğundaki kayılabilir pist alanının yüzde 80'ini karlandırarak kayak sezonunu 150 güne kadar çıkarttıklarını ifade etti. Geçen yıl Xanadu misafirlerinden yaklaşık 35 bin kişinin sezonda kaydığını ifade eden Kargı, "Biz Xanadu Snow White olarak Palandöken'i marka haline getirmeyi arzu ediyoruz. Bunu da Bu yılki yapılan snow tubing, geliştirilen Penguin Kids Club ve yeni pistler gibi yeni yatırımlarımızla gerçekleştireceğimize ve yine sezonu en başarılı şekilde geçireceğimize inanıyorum." dedi. Xanadu Snow White Genel Müdürü M. Altuğ Kargı, 7 Aralık 2013 Cumartesi günü Erzurumlu kayak severleri  Xanadu pistlerine davet etti.

AKUT Kar Sporları Bölüm Sorumlusu Burak Üstay: "Şu an Türkiye'nin hiçbir yerinde kayılamazken biz Xanadu'da antrenmanlarımıza başladık"

Pistleri en çabuk hazırlanan, en erken kaymaya başladıkları tesisin Xanadu Snow White olduğunu ifade eden AKUT Kar Sporları Bölüm Sorumlusu Burak Üstay, "Bizim için önemli olan pistlerin güvenliği ve hazır oluşu. Bu sebeple 2 senedir Xanadu'yu tercih ediyoruz. Güvenlik önlemlerinin eksiksiz alındığı Xanadu'da mükemmel pistlerinde, suni karlandırma sistemi sayesinde kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşıyor. Örneğin şu an Türkiye'nin hiçbir yerinde kayak yapılamazken biz antrenmanlarımıza başladık." dedi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK: GECE KAYAĞI KEYFİ


Türkiye'nin kış turizminde önemli destinasyon merkezlerinden biri olan Erzurum Palandöken'deki Xanadu Snow White Otel,  özel aydınlatmalı pistleri ile gün boyu kayak keyfini geceye de taşıyor. Aydınlatmalı pistleriyle gece kayağı imkanı sağlayarak Türkiye'de ''ilk'' olma özelliğini taşıyan Xanadu'nun pistlerinde gece kayağı akşam 20.00'ye kadar yapılabiliyor. Kendine ait özel karlandırma sistemi sayesinde 1 Aralık- 15 Nisan tarihleri arasında kesintisiz kayak yapma garantisi veren Xanadu Snow White, kayak mevsimini 150 güne kadar çıkartıyor. Bu yıl Xanadu'nun misafirlerini, özel aydınlatmalı pistlerindeki Snow Tubing heyecanı da bekliyor.

UÇAKTAN İNDİKTEN 15 DAKİKA SONRA KAYAK

Erzurum havaalanına sadece 15 dakika uzaklıkta bulunan Xanadu Snow White, 10 km'si özel karlandırılan ve toplam uzunluğu 12 km olan kayak pistleri, 800 m'lik kızak pisti ve 1700 metre lift uzunluğu ile Palandöken'in nefes kesen manzarasında kayak ve snowboard sevenlerin tutkusu olmaya bu kış da devam edecek.

XANADU SNOW WHITE KAYAK AYAR ÜNİTESİ VE KAYAK ODASI İLE FARKLILIK YARATIYOR

2012 ve 2013 yıllarında Türkiye'nin En İyi Spor Turizmi İşletmesi ödülünü alan Xanadu Snow White Otel'de "Kayak Ayar ve Bakım Ünitesi" ile kayak ekip ve malzemelerine dönük her türlü bakım ve hizmeti uluslararası standartlarda yapıyor. Ayrıca, kayak odasından doğrudan lifte çıkmayı sağlayan sistem ve kişiye özel kayak dolapları da Xanadu'nun Palandöken'de kayak severlere sunduğu özel bir hizmet olarak da farklılık yaratıyor.

UZMAN EKİBİYLE XANADU KAYAK OKULU

Xanadu Snow White, dünya dereceli Avusturya Milli Kayakçı ve kayak hocası Hannes Branner yönetimindeki lisanslı 7 milli kayak hocasından oluşan profesyonel ekibiyle yeni başlayanlara ve kayak profesyonellerine de tekniklerini geliştirebilmelerini ve kayak zevkinin doruklarına ulaşabilmelerini sağlıyor.

Bu kapsamda 2012 yılında kayak derslerini müfredatına ekleyen Doğa Koleji'nin farklı yaş gruplarından öğrencileri, her kış 2 kez Xanadu Snow White'a gelerek 10 günlük, 50 saatlik Kayak ve Snowboard dersleri alıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yunus gülerci 01 Ocak 1970 02:00

    Palandöken`e, işadamlarına hayırlı kazançlar....sevgili cem bakırcı, fotoğrafların müthiş...tebrikler.....