Bölge Haber Girişi : 26 Şubat 2010 11:17

Flaş!... Paşalar serbest bırakıldı!..

Flaş!... Paşalar serbest bırakıldı!..
Balyoz operasyonunda üç önemli tahliye kararı alında. Her üç isim de savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Erzururm Ajans-Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bugün Beşiktaş Adliyesi'ne götürülerek savcılar tarafından ifadeleri alınan eski kuvvet komutanları İbrahim Fırtına ve Özden Örnek ve Ergin Saygun serbest bırakıldı.

Savcıların, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turhan Çolakkadı nezaretinde sorguladığı üçisim, mahkemeye sevk edilmeksizin serbest kaldılar.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, daha önce de Ergenekon soruşturması kapsamında savcılara ifade vermiş ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'la birlikte serbest bırakılmışlardı.

SAYGUN İÇİN TAHLİYE KARARI

Öte yandan, bugün adliyeye götürülen ve savcılar tarafından sorgulanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun da akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

ADLİYEDEN AYRILDILAR

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden önce İbrahim Fırtına çıktı.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı, gazetecilere, ''Gerek şahsıma gerek Hava Kuvvetlerine gerekse kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik doğruymuş gibi gösterilen hususlardaki eksiklikleri, yanlışlıkları açıklamak için, yapılmakta olan hukuki bir sürecin aydınlatılması için buradaydım'' dedi.

Emekli Orgeneral Fırtına, ''Gerek şahsıma gerek Hava Kuvvetlerine gerekse kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik doğruymuş gibi gösterilen hususlardaki eksiklikleri, yanlışlıkları açıklamak için, yapılmakta olan hukuki bir sürecin aydınlatılması için buradaydım. Bunu yeteri kadar yaptığıma inanıyorum ve şu an aranızdayım. Bu haklarımın sağlanmasında bana yardımcı olan avukatlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bana zaman ayırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yanlış anlaşılmaları düzeltmeye çalıştığımı söyledim'' şeklinde konuştu.

Emekli Orgeneral Fırtına, gazetecilerin, ''Neyle suçlandınız?'' şeklindeki sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Fırtına'nın ardından Özden Örnek de adliyeden ayrıldı. Örnek herhangi bir açıklama yapmadı.

SÜHA TANYELİ ADLİYEDE

Bu arada, sıcak gelişmelerin yaşandığı saatlerde, eski Genelkurmay Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi Başkanı ve emekli olduktan sonra Mehmetçik Vakfı İstanbul Şube Müdürlüğü görevini yürüten Tuğgeneral Süha Tanyeli adliyeye götürüldü.

ÇETİN DOĞAN YARIN

Balyoz soruşturması kapsamında gözaltında bulunan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın yarın adliyeye götürülmesi bekleniyor.

8 İSİM MAHKEMEDE

Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen yedi muvazzaf subay ile emekli Kurmay Albay Bülent Tunçay, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

20 SUBAY TUTUKLANDI

'Balyoz Darbe Planı' soruşturmasında yedisi muvazzaf 13 subay daha tutuklandı. Dün gerçekleşen tutuklamalarla birlikte, soruşturmadaki tutuklu subay sayısı 20'ye yükseldi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan subaylardan 20'si daha savcılık sorguları için dün adliyeye sevk edildi.

15 saat süren sorgulamanın ardından, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, emekli albaylar Emin Küçükkılıç, Suat Aytın, Kubilay Aktaş ve 7 muvazzaf subay tutuklandı. 7 subay ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Tümamiral Cem Gündeniz ile Tuğamiral Cem Çakmak, dün tutuklanan isimler arasındaydı. Böylece son tutuklamalarla birlikte, soruşturmadaki tutuklu asker sayısı 20'ye yükseldi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.