Bölge Haber Girişi : 12 Kasım 2009 09:43

Flaş!..Flaş!... Musa'nın katil zanlısı yabancı değil!..

Flaş!..Flaş!... Musa'nın katil zanlısı yabancı değil!..
Musa Kanğ cinayeti ile ilgili olarak, 1 kişi tutuklandı. Musa Kanğ'ın amcasının oğlu olduğu iddia edilen S.K., dün geceyarısı sevkedildiği adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzurum Ajans-Erzurum'da 3 Kasım sabahı okula giderken kapüşonlu bir genç tarafından kaçırıldığı ileri sürülen ve bir hafta sonra cesedi bulunan ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Musa Kang'ın katili olduğu şüphesiyle kuzeni 16 yaşındaki S.K. tutuklandı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün, olayın failini yakalamak için özel ekip oluşturarak sürdürdüğü yoğun operasyonlar sonucunda dün akşam bir gözaltı gerçekleşti. Öldürülen Musa Kang'ın son görüldüğü ve güvenlik kamerasına yansıyan kapüşonlu gence benzeyen yaklaşık 350 kişi kimlik kontrolünden geçirildi.

Eldeki tüm ipuçlarını değerlendiren ekipler, cinayet şüphelisi olarak Musa Kang'ın amcasının oğlu 16 yaşındaki S.K.'yı dün gece gözaltına aldı. Musa'yı son gören arkadaşları, gözaltına alınan S.K.'yı teşhis etti.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde sorgulanan S.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemede "Kastan adam öldürmek" suçundan tutuklandı.

VALİ: KASTEN ÖLDÜRMEKTEN TUTUKLANDI

Olayla ilgili olarak Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ile birlikte basının karşısına geçen Vali Sebahattin Öztürk, Musa Kanğ'ın cinayet zanlısı olarak tutuklanan S.K'nın görüntülerden teşhis edildiğini söyledi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce oluşturulan özel ekiplerin araştırmaları neticesinde dün akşam 18.00 sularında Musa Kanğ'ın akrabası olan Abamüslüm ve Nedime oğlu Aziziye İlçesi Yoncalık köyü nüfusuna kayıtlı S.K.'nın şüpheli sıfatıyla yakalandığını belirten Vali Öztürk, nöbetçi cumhuriyet savcısının görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda canlı teşhis yaptığını, tanıklarının Musa Kanğ'ın yanındaki kişinin S.K. olduğunu teşhis ettiğini açıkladı.

 

İFADESİ PSİKOLOG EŞLİĞİNDE ALINDI

 

S.K.'nın babası ile sanayide demir atölyesinde çalıştığını ifade eden Vali Öztürk, "S.K.'nın yaşının 18 yaşından küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü'nde cumhuriyet savcısı tarafından psikolog eşliğinde ifadesi alınmıştır. S.K.'nın ifadesi doğrultusunda nitelikli kasten adam öldürme suçundan 12.11.2009 tarihinde gece 03.30 sırlarında nöbetçi mahkemece tutuklanarak Erzurum Kapalı E Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edilmiştir." dedi.

Musa Kanğ'ın internet oyunu nedeniyle öldürüldüğü bilgisini şu aşamada spekülayon olarak değerlendiren Vali Öztürk, Kanğ'a tecavüz edildiği iddiasının da kesin olmadığının altını çizdi.

OLAYI ÇÖZEN EMNİYETE TEŞEKKÜR

 

Musa Kanğ'ın otopsi sonuçlarının ve Ankara Kriminal'e gönderilen adli tıp raporlarının henüz ellerine ulaşmadığını kaydeden Öztürk, bileklerinin kesildiği bilgisinin doğru olmadığını, ilk gün öldürüldüğü kanaatinde olduklarını belirtti.


Vali Öztürk, "Her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Cinayet sırasında yardım edenlerin olmuş olabileceği üzerinde de çalışmalar yapıyor. Yeni bilgiler ulaştığında sizlerle paylaşacağız. Bu konu hassas, aile mağdur olduğu içi dikkat edilmesi gerekir. Bu tür olaylarda yakınlardan çıkar. Sonuçta suçlu ile sanık arasında fark var. Ölüm nedenini bilmiyoruz. Bir süre sonra belli olur. Bu olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Musa yavrumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu olayın çözülmesinde yoğun çaba sarf eden ve sonuca ulaşan emniyet ekiplerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.