Erzurum Haber Girişi : 10 Ekim 2023 10:17

Fuhuş ve uyuşturucunun adresi oldu! Erzurum'da günübirlik tehlike!

Fuhuş ve uyuşturucunun adresi oldu! Erzurum'da günübirlik tehlike!
Kayıt dışı günlük kiralık evler, fuhuş ve uyuşturucunun adresi haline geldi. Erzurum Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Dilaver Canlar, 'Söz konusu evlerde özellikle uyuşturucu kullanmak için bir araya geliniyor, bu sayı son zamanlarda iyice yükseldi' dedi.

Kayıt dışı günlük kiralık evler, fuhuş ve uyuşturucunun adresi haline geldi. Kenti virüs gibi saran ve emniyete bildirilmeyen evlere yönelik denetimlerin artırılması isteyen Erzurum Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Dilaver Canlar, “Normalde günlük kiralık evler otel gibi kayıt altında tutulur, konaklayanlar emniyete de bildirilir. Ancak kayıt dışı evlerin kullanımı arttı. Söz konusu evlerde özellikle uyuşturucu kullanmak için bir araya geliniyor, bu sayı son zamanlarda iyice yükseldi” dedi.

 

 

Otel ya da pansiyona göre daha ekonomik olan ve kişiye evindeymiş hissi yaşatan günübirlik kiralanabilen evler, son zamanlarda ciddi bir gelir elde etme kaynağı haline geldi.  Genellikle turizm amaçlı yapılan seyahatlerde aileler tarafından tercih edilen kiralık evlerin sayısı her geçen gün artıyor. Denetimlerin yetersizliği nedeni ile amacına uygun kullanılmayan kayıt dışı kiralık evler ise her türlü olumsuzluğa davetiye çıkarıyor. Hiçbir kaydı bulunmayan bu tür işletmeler, uyuşturucu ve fuhuş amaçlı kullanılıyor.

 

 

Uyuşturucu ve fuhuş

 

Ülke genelinde olduğu gibi Erzurum’da da oldukça yaygın olan günübirlik kiralık evler, hem otele göre fiyatının uygun olması hem de birden fazla kişinin konaklayabilmesi nedeniyle rağbet görüyor. Ancak kent genelinde ‘kayıt dışı’ günlük kiralık evlerin kullanımında artış yaşanıyor. Bu evlerde bir araya gelenler genellikle ya uyuşturucu kullanmak için ya da fuhuş yaptırmak için konaklıyor. Ev ilanları ise genellikle sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara veriliyor.

 

Denetimler artırılmalı

 

Erzurum Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Dilaver Canlar, “Normal şartlarda günlük kiralık evler otellerde olduğu gibi denetim altında tutulur. Evlilik cüzdanı olmadan çiftleri almayan ev sahipleri bile var. Kimlik ibraz etmek zorunludur ve bu bilgiler emniyetle paylaşılır. Ancak son zamanlarda kayıt dışı günlük kiralık evlerde artış söz konusu. Bu evlerde uyuşturucu kullanımı da arttı. Fuhuş yaptırılan evler de var. Bir an önce konuya yetkililerce el atılmalı ve denetimler artırılmalı. Verilen cezalarda da artış sağlanırsa caydırıcı olabilir. Bu tip evler yasalar çerçevesinde işini yapan ev sahiplerinin itibarını da etkiliyor” dedi.

 

 

Emlakçılara 54,5 milyon lira ceza

 

Öte yandan Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 54 milyon 500 bin lira ceza kesti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ticaret Bakanlığı olarak piyasada denge unsurunu bozabilecek her türlü eylem ve fiiller ile ilgili inceleme ve denetimlerimiz detaylı bir şekilde devam etmektedir. Bakanlık olarak spekülatif fiiller ile fahiş fiyata sebebiyet veren ilanlar, yanıltıcı reklamlar titizlikle incelenmektedir. Bu kapsamda, ilan platformlarında verilen satılık emlak ilanları inceleme altına alınmıştır. 1 Eylül tarihinden bu yana verilen satılık emlak ilanlarında ilanın yayımda olduğu dönemde ilan fiyatında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasayı ve serbest rekabeti bozan ve tüketicileri mağdur eden 545 kişiye Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesindeki “taşınmaz ticaretiyle iştigal edenler haksız ve hukuka aykırı davranış ve ticari faaliyetlerde bulunamaz” hükmüne aykırı faaliyetleri nedeniyle kişi başına 100 bin TL olmak üzere toplam 54 milyon 500 bin TL para cezası verilmesine karar verilmiştir” denildi. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yılmaz DURMUŞ 12 Ekim 2023 10:20

    Son zamanlarda cadde ve sokaklarımız KADINLAR HAMAMINA dönüşmüş, gencecik kızlar neredeyse çırıl çıplak geziniyorlar, bu görüntüler karşı cinsin nefsini zorluyor. Sokakta görüp ulaşamadığı bayanlarla işte böyle sakıncalı günü birlik evlerde pazarlayanların tuzağına düşüp fuhuş sektörüne katkıda bulunuyorlar. Çok zor olacağını biliyorum ama asıl bataklık olan cadde ve sokaklarda ki çirkinlikler engellene bilinirse vatandaşların nefsine hitap eden ve ahlıksız eğilimlerini artıran hususlara set çekmiş olunur diye düşünüyorum

  • Yusuf doğan 11 Ekim 2023 14:33

    Allah devletimize zeval vermesin toplumumuzda ahlaki ve vicdani deyerler okadar azaldiki firsati bulan vuruyor çok iyi oldu bu cezalar

  • Yusuf doğan 11 Ekim 2023 14:31

    Allah devletimize zeval vermesin toplumumuzda ahlaki ve vicdani deyerler okadar azaldiki firsati bulan vuruyor çok iyi oldu bu cezalar

  • Ömer zor 11 Ekim 2023 13:16

    Günübirlik evler fuhuş yuvasıdır masaj salonu fuhuş yuvasıdır. Devlet bunu bile bile izin veriyor. Hepsi kapatılmalıdır. Oldu olacak birayı da alkollü içki listesinden çıkarın. Böyle olmaz mahalle aralarında bu evlerin ne amaçla kullanıldığını çocuklar bile biliyor.