Spor Haber Girişi : 05 Temmuz 2012 14:30

GAP'ın Golden ligi

GAP'ın Golden ligi
Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı 7. GAP Yaz Spor Oyunları tamamlandı.
Erzurum Ajans-Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı 7. GAP Yaz Spor Oyunları tamamlandı. Oyunların en fazla ilgi gören yarışlarından biri de GAP’ın her zaman Golden Ligi olarak adlandırılan Puanlı atletizm yarışları oldu. Serin bir havada koşulan yarışlarda bile bazı atletler yarış sonunda baygınlık geçirdi. Nefesleri kesen yarışlar sonunda takım halinde şampiyonluğu bayanlarda Batman Kazanırken, erkeklerde Diyarbakır kazandı. Yarışlar Erkekler ve bayanlar uzun atlama, yüksek atlama, gülle atma, bayanlar 100 metre, erkekler 100 metre, bayanlar 800 metre ve erkekler bin 500 metre yarışları kategorilerinde yapıldı.

YARIŞLAR NEFES KESTİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Tartan Pistte yapılan puanlı atletizm yarışlarına erkeklerde toplam 25 katıldı. Yarışlar sonunda takım halinde Diyarbakır birinci olurken, Muş ikinci sırada yer aldı. Gaziantep ise üçüncülüğü elde etti. 19 ilden sporcuların katıldığı bayanlar kategorisinde ise Batman birincilik kürsüsüne çıkarken, Malatya ikinci, Diyarbakır da üçüncü oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Memduh Ceyhan, Spor Şube Müdür Vekili Bülent Tilkidöğen, Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü İkram Sönmez, Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık ve çok sayıda spor sever ile diğer illerden gelen atletizm yetkilileri izledi.

HAKAN ÇOBAN’IN AYAKKABISI ÇIKTI

Puanlı Atletizm yarışlarında bin 500 metrede piste çıkan milli atlet Hakan Çoban, Erzurum’u başarıyla temsil etti. Daha yarışın ilk metrelerinde, rakibinin ayağına basması sonucu, milli atletin ayakkabısı çıktı. Çıplak ayakla koşan Hakan Çoban yine de ferdi olarak yarışı ikinci sırada bitirerek, gümüş madalya kazandı. 800 metre bayanlarda Erzurum’u temsil eden Tubay Erdal ilk üçe giremedi ve dördüncü oldu. Yüksek atlamada ise Yasemin Özdemir ikinci olarak gümüş madalya kazandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.