Erzurum Haber Girişi : 30 Nisan 2023 14:27

Gazeteci Necati Çakır son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Necati Çakır son yolculuğuna uğurlandı
Erzurum basınının duayen isimlerinden Necati Çakır son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Erzurum’a ilk olarak 1996 yılında ofset tesisi getiren gazeteci Necati Çakır, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

 

Gazeteci Yakup, İsmail ve Necdet Çakır’ın babası, MHP Erzurum Milletvekili adayı Mehmet Musa Çakır'ın amcası olan Necati Çakır, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Baba Çakır’ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Narmanlı Camiine getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından Yeni Asri Mezarlıkta toprağa verilen Çakır’ın cenaze namazına AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

NECATİ ÇAKIR KİMDİR?

 

1944 yılında Erzurum’un Ilıca İlçesine bağlı Kahramanlar Köyü’nde dünyaya geldi. Öğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra Erzurum Belediyesi’nde İstimlak Şefi olarak göreve başladı. 

 

1972 yılında tavukçuluk sektörüyle ticarete atıldı. Erzurum’un o dönemde ki tavuk üretim satış ve pazarlama tesisini kuran Necat Çakır, Serbest Muhasebecilik deneyiminden sonra 1979 yılında Halkın Sesi gazetesini devralarak basın sektörüne girdi. Sırasıyla Hür adalet, Aziziye ve Hakikat Gazetelerini çıkardı.

 

1984 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara rotatif tesislerini Erzurum’a getiren Necat Çakır, Hür Adalet Gazetesi ile bölge yayınına başladı. 1996 yılında ofset tesisler ile teknolojiye ayak uyduran Çakır, Hakikat Gazetesi’nin imtiyaz sahipliğini uzun süre devam ettirdi. Merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Basın Birliği’nin Yönetim Kurulu üyeliğini de yapan Necat Çakır, aynı zamanda Erzurum Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Evli ve dört çocuk babası Çakır, Hakikat Gazetesi’nden emekli olmuştur. HABER MERKEZİ 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ALİ MURAT URAL ERZURUM 01 Mayıs 2023 20:49

    ALLAH RAHMET ETSİN...EŞ DOST VE ARKADAŞLARINA SABIR DİLERİM... AMCABEY