Erzurum Düzenleme Tarihi : 29 Ocak 2024 15:30 Haber Girişi : 25 Ocak 2024 22:19

Gazeteci Onur Sağsöz, Başkan Sekmen'in o sözünü hatırlattı!

Gazeteci Onur Sağsöz, Başkan Sekmen'in o sözünü hatırlattı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Dünya, Avrupa, Olimpiyat şampiyonu olan Erzurumlu sporculara ev vereceğim" sözü verdi. Erzurumlu Milli sporcu Gökhan Seven, 13 Dünya, 12 Avrupa, 2 Asya ve 2 Combat şampiyonu oldu. Sekmen sözünü tutmadı.

Erzurum’un Horasan ilçesinde dünyaya gelen Gökhan Seven, bebekliğinde geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle tekerlekli sandalye ile yaşamak zorunda kaldı.

 

Sporla hayata tutunan Gökhan Seven, ilk dünya şampiyonasını Brezilya'da kazandı. 23 yıldır bilek güreşi yapan, Türkiye'nin adını bilek güreşinde dünyaya duyuran Seven, çeşitli sıkletlerde 12 Dünya, 13 Avrupa, 2 Asya ve 2 Combat şampiyonluğunu kazandı. Son olarak Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 25-29 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen 'Dünya Dövüş Oyunları'na katılan Gökhan Seven finalde sol kolda Gürcü rakibini, sağ kolda ise Kazak rakibini yenerek 2 altın madalyanın sahibi oldu. Gökhan Seven’in başarısını ‘Erzurum’un yüzüne bakmadığı şampiyon’ başlığıyla köşesine taşıyan gazeteci Onur Sağsöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e de bir hatırlatma yaptı. 

 

VERDİĞİ SÖZÜ UNUTTU!

 

Erzurum’a belediye başkanı olduğu 2014 yılında güreş takımını makamında ağırlayan Mehmet Sekmen, “Kurum olarak sporun gelişmesi için teşvik çalışmalarına önem veriyoruz. Sporcularımıza sesleniyorum; Erzurumlu sporcularımıza Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olmaları halinde kendilerine ev vereceğim. Şampiyon ol, bayrağımızı dalgalandır, gel biz de sana ev verelim” açıklamasında bulundu.

 

O tarihten bugüne kadar tam 29 kez şampiyon olan Gökhan Seven’e ev verilmediğini anımsatan Onur Sağsöz’ün yazısı için tıklayın! HABER MERKEZİ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet Bulut 02 Şubat 2024 01:15

    Acaba kimin parasını dağıtıyor. Kesesinden veriyorsa sıkıntı yok ama milletin parasıyla hediye olmaz.