Erzurum Haber Girişi : 05 Eylül 2016 12:33

Gazilere uzaktan baktıran merdiven engeli kalkıyor

Gazilere uzaktan baktıran merdiven engeli kalkıyor
Vatani görevlerini yaparken çatışmalarda ya da kazalarda yaralanıp tekerlekli sandalyeye mahkum olan gazilere, derneklerine giremeyip uzak baktıran merdiven sorunu ortadan kalktı.
Erzurumajans-Vatani görevlerini yaparken çatışmalarda ya da kazalarda yaralanıp tekerlekli sandalyeye mahkum olan gazilere, derneklerine giremeyip uzak baktıran merdiven sorunu ortadan kalktı. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şubesi, 7 yıldır asansörü olmayan bir binanın 6'ncı katında bulunduğu için engelli gaziler derneklerine gidemiyor, uzaktan bakıyordu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kale etrafında yapılan açık hava müzesi içerisinde kalan ve bahçesi olan tarihi bir binayı derneğin kullanımına tahsis etti. Dernek Başkanı Recep Akgül, "Artık derneğe gelemeyen üyemiz kalmayacak" dedi.

Derneği ilk olarak 2006 yılında Aşağı Mumcu Mahallesi'ndeki Veren Savaş Dispanseri'nin zemin katında kurduklarını belirten Başkan Recep Akgül, buranın yıllık kira bedeli olan 5 bin 500 lirayı belediye ve valiliğin ortaklaşa karşıladığını anlattı. Bir yıl sonra kiranın ödenmemesi üzerine taşınmak zorunda kaldıklarını ifade eden Recep Akgül şöyle dedi:

"Zemin katta olan binamıza tüm üyeler rahatlıkla geliyordu. Fakat, valilik ve belediye ödediği kirayı kesince çıkmak zorunda kaldık. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) eski Başkanı Muammer Cindilli aynı mahalledeki Ticaret Odası'na ait binanın en üst katını bize ücretsiz olarak verdi. Yerimiz olmadığı için burayı mecburen kabul ettik. Ancak asansörü olmayan 6'ncı kattaki derneğe, hiçbir sağlık sorunu olmayanlar bile güçlükle çıkıyor. Bedensel engelli arkadaşlarımızı sırtımızda yukarı çıkarıp derneği göstermek istedim ama zor olduğunu bildikleri için kabul etmediler. Engellilerin yanı sıra yaşlı olan şehit ve gazi yakınları da gelmiyordu. Şimdi yeni tahsis  edilen yer kısa sürede faaliyete geçecek. Tekerlekli sandalyeye mahkum ve diğer engelli üyelerimiz derneklerine rahatlıkla gelip gidebilecek."

Turgay İPEK/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.