Erzurum Haber Girişi : 28 Haziran 2016 21:21

Geleceğimiz için ailece el ele projesinin tanıtımı yapıldı

Geleceğimiz için ailece el ele projesinin tanıtımı yapıldı
Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü'nde işe alınan 16 sosyal danışmana ''Geleceğimiz İçin Ailece El Ele" projesinin tanıtımı yapıl
Erzurumajans-Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü'nde işe alınan 16 sosyal danışmana ''Geleceğimiz İçin Ailece El Ele" projesinin tanıtımı yapıldı. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda proje Koordinatörü Süleyman Tanas, projeyle ilgili sunum yaptı.

Tanas, proje kapsamında yapılacak çalışmalarla kadınların sosyalleşerek, birçok alanda kişisel gelişim sağlayacağını vurguladı.

Tanas, hanımların kendilerini daha iyi ifade edeceğini kendilerini birçok alanda geliştireceklerini ve gerek kültürel gerek sosyal her alanda büyük kazanımlar elde edeceğini belirtti.

Kendilerini geliştirmeye fırsat bulamayan kadınların sosyal, kültürel, eğitsel, sanatsal ve mesleki faaliyetler bağlamında bir psikolojik destek sürecinden geçeceğini ifade ede Tanas şunları kaydetti: "Böylece ruhsal anlamda güçlendirilecekler. Toplum içinde bir baskı var ve kadınlarımız bu baskıdan dolayı ne kendilerini geliştirebiliyor ne de kendilerini yeterince rahat bir şekilde ifade edebiliyor. Bu nedenle yönlendirici sunumlarla kamusal hizmetlerden en üst düzeyde yatırımlarına katkıda bulunulacaktır."

Tanas, çeşitli eğitimler ile hayata daha farklı bir noktadan bakacak olan kadınların aile içi iletişim, okuma yazma, çocuk bakımı gibi konularda gelişim sağlamanın yanı sıra bilgisayar destekli mesleki eğitim kursları ile aile bütçelerine katkıda bulunabileceklerini söyledi.

Sunum sonunda Tanas, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.