Bölge Haber Girişi : 13 Şubat 2010 10:40

Genç öğretim görevlisi kalbine yenildi!..

Genç öğretim görevlisi kalbine yenildi!..
Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Leyla Turgut, kalp krizi sonucu 38 yaşında hayatını kaybetti.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Leyla Turgut, kalp krizi sonucu 38 yaşında hayatını kaybetti.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 1993′te birincilikle mezun olan Sarıkamışlı Leyla Turgut, Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Ana Bilim Dalına araştırma görevlisi olarak girdi. Yüksek lisans ve doktorasını yapan Turgut, doçentlik için çalışmalarını tamamladı ve sınava girmek için başvurdu. Geçtiğimiz 2 Şubat günü doğum gününü kutlayan ve doçent olmak için gün sayan Leyla Turgut, Pazar günü göğsünde ve kolundaki şiddetli ağrı nedeniyle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi acil servisine başvurdu. Muayene olarak tetkikleri yapılan Turgut, bir süre müşahade altında tutuldu. İddiaya göre çok önemli bir sağlık sorunu olmadığı bildirilerek istirahat etmesi için evine gönderildi. Atatürk Üniversitesi kampusu içindeki lojmanlarda istirahat eden ve kız kardeşini yanına çağıran Leyla Turgut, Pazartesi günü tekrar kalp krizi geçirdi. Leyla Turgut, ambulansla hastaneye götürülemeden yolda öldü. Bekar olan Leyla Turgut, memleketi olan Sarıkamış’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.
Zootekni Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Akbulut, fakülteyi birincilikle bitiren Turgut’un 2000 yılında doktora çalışmasını tamamladığını, 2001 yılından beri de yem ve hayvan besleme ana bilim dalında yardımcı doçent olarak görev yaptığını bildirdi. Turgut’un bilim dünyasına çok büyük katkılarda bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Akbulut, “Leyla Turgut’un uluslararası dergilerde yayınlanmış 11 makalesi bulunmaktadır. Bölümümüzün başarılı öğretim görevlilerden biriydi. Bilinen hiçbir rahatsızlığı yoktu. Pazar günü rahatsızlanıyor, pazartesi günü kalp krizinden öldüğünü biliyoruz. Çok başarılı bilimci olan Leyla Turgut mesleğinin ve hayatının baharında aramızdan ayrıldı. Çok üzgünüz, mekanı cennet osun” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.