Erzurum Haber Girişi : 15 Mayıs 2015 19:30

Gençlik Haftası kutlamaları başladı

Gençlik Haftası kutlamaları başladı
Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Kutlamaları Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı.
Erzurumajans-Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Kutlamaları Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı. GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Gençlik Haftasının birçok faaliyetle kutlanacağını söyledi.

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Kutlamaları için bugün Havuzbaşı'nda Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftasıyla ilgili bir konuşma yaptı. Taşkesenligil, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası'nın son yıllarda farklı bir formatla kutlandığını belirterek, Gençlik Bayramı'nı kent meydanında yapılacağını ve halkla birlikte kortej yürüyüşü yaparak spor gösterilerinin yapılacağını söyledi. Gençliğin haftasını ve bayramını coşku içinde kutlayacaklarını vurgulayan Taşkesenligil, "19 Mayıs Milli Mücadelenin başlangıç tarihidir, Atatürk kurtuluş mücadelesinde gençlerin çok önemli bir rolü olduğu için Atatürk 19 Mayıs'ı Türk gençliğinin bayramı olarak ilan etmiştir. Son yıllarda 15-19 Mayıs tarihleri Gençlik Haftası ve Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları şeklinde yapılmaktır. Atatürk'un Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlattığı 19 Mayıs'ın 96. Yıl dönümü 6 Mayıs'ta başladı 24 Mayısa kadar devam edecek" dedi.

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Erzurum'da birçok spor branşında müsabaka düzenleyeceklerini ve gençlik merkezleri tarafından da tiyatro ve paneller düzenleniyor. Ayrıca 19 Mayıs Salı günü kent meydanında spor gösterileri yapılacak. Gerçekleşen çelenk sunumuna GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Muzaffer Şahin, antrenörler ve sporcular katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.