Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Şubat 2013 11:40

Gezgin gözüyle Türkiye 2

Gezgin gözüyle Türkiye 2
alter Yayınevi tarafından hazırlanan, 352 sayfadan oluşan başarılı çalışmalara imza atan Timur Özkan’ın editörlüğünü gerçekleştirdiği ve 44 gezgin yazarın ortak eseri olan “Gezgin Gözüyle Türkiye 2” kitabı yayınlandı.
Erzurumajans-alter Yayınevi tarafından hazırlanan, 352 sayfadan oluşan başarılı çalışmalara imza atan Timur Özkan’ın editörlüğünü gerçekleştirdiği ve 44 gezgin yazarın ortak eseri olan “Gezgin Gözüyle Türkiye 2” kitabı yayınlandı.

Kitap, Türkiye’nin Karadeniz, Orta Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden derlenen 60 gezi yazısından oluşuyor. Eskişehir, Kastamonu, Akçakoca, Çorum, Tokat, Sivas, Erzurum gibi kentlerin öne çıktığı ve bu bölgelerimizin hemen hemen tüm kentlerinin en az bir yazıyla anlatıldığı kitapta; bu kentlerin gezilecek görülecek yerlerinin yanı sıra tarihi ve turistik özelliklerine ve yazarlarının başından geçen ilginç anı ve gözlemlere de yer veriliyor. Kitabın birinci serisi Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerini kapsarken, ikinci serisi ise Karadeniz, Orta Doğu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini kapsıyor.
Kitaptaki gezi yazılarının içerisinde, “Karadeniz’in İncisi Akçakoca” adını taşıyan yazısı dizisiyle Mine Alpan’da yer alıyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.