Bölge Haber Girişi : 19 Aralık 2010 00:01

Girişimci kadınlar ETSO'da buluştu!..

Girişimci kadınlar ETSO'da buluştu!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen, kadın Her Yerde isimli program, girişimci kadınları bir araya getirdi.

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen, “Kadın Her Yerde” isimli program, girişimci kadınları bir araya getirdi.

ETSO Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal, Meclis Başkan Vekili Celalettin Çetinkaya ve İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Demet Erkmen’in açılış kurdelesini kesmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programın açış konuşmasını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal, Oda’nın 2009-2013 yıllarını kapsayan stratejik planındaki önemli konu başlıklarından birinin; girişimciliğin desteklenmesi olduğunu vurgulayarak, bu amaçla oluşturulan ETSO Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarının takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Girişimciliğin topyekün düşünülmesi gereken bir konu olduğunu anlatan Akal şöyle konuştu; “İş fikri olması, başarılı olacağına inanılması tek başına yeterli değildir. Hükümetlerin ve kamu kurumlarının, kolaylaştırıcı, destekleyici tedbirleri sürekli ve güncel tutması gerekir. Başarıya giden yolda sizi destekleyen kurum ve kuruluşların varlığı şüphesiz avantajdır. İşte bu noktada biz sivil toplum örgütlerinin üzerlerine ciddi görevler düşmektedir. Özellikle yeni girişimcilik noktasında doğru yatırım ve doğru yönlendirme hayati önem arz etmektedir.”

Kaynakların etkin ve verimli kullanılmasının üretici ve yeni girişimcilerin artmasının, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal, “Biz ETSO olarak, kadın her yerde programı ile kadın girişimcileri bir araya getirmek, farklı sektörlerde iştigal eden kadın girişimcilerimizin çalışma örneklerinin takdimi ile içinde, girişimcilik ruhu taşıyan kadınlarımızı iş dünyasına, ticarete çekmeyi, yeni kredi programlarından istifade etmeleri için bilgilendirmeyi ve motivasyonlarını artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. Akal’ın konuşmasının ardından ETSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Demet Erkmen kurulu tanıtan bir sunum yaptı. Erkmen kurulun amacının; kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması, söz hakkının ve inisiyatifinin güçlendirilerek toplumun faydasına sunulması olduğunu söyledi.

Programda daha sonra Kazım Karabekir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Seyfettin Saka ile KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Turanoğlu girişimcilere yönelik krediler konusunda katılımcılara bilgi verdiler. Etkinliğe destek veren kadın girişimcilere sertifikalarının verilmesiyle devam eden programda daha sonra katılımcılar açılan stantları gezdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.