Kültür-Sanat Haber Girişi : 24 Nisan 2012 11:40

Girişimci kadınlar'ın kutlu doğum etkinliği

Girişimci kadınlar'ın kutlu doğum etkinliği
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği’nce Kutlu Doğum haftası nedeniyle dernek binasında etkinlik düzenlendi.
Erzurum Ajans-Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği’nce Kutlu Doğum haftası nedeniyle dernek binasında etkinlik düzenlendi.
Mahallebaşı Yeğenağa İş Merkezinde ki dernek binasında düzenlenen etkinlikte İl Müfütlüğü Bayan uzmanları tarafından verilen "İslam Kardeşliği" konulu konferanstan sonra müftülüğün kurslarında ki hafizeler ve Erzurum Girişimci kadınlar Derneğinin eğitim kurslarına katılan genç kız ve kadınlar tarafından Kur-an tilaveti sunulurken İl müftülüğünce hazırlanan “İslamda Kardeşlik konulu slâyt gösterisi sunuldu.
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Mahalle başında yaşayan kadınlarımız bu tür etkinliklere katılamıyorlar. " Hz. Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesi münasebetiyle il müftülüğümüzün katkılarıyla onlara bu etkinliği hazırladık. Hafız kızlarımızın yanı sıra mahallemizde kurs ve eğitimlerimize gelen kadın ve genç kızlarımız bu güzel organizasyona okudukları Yasin-i Şerifler ile iştirak ettiler ve çok memnun oldular. Önemli olan bu etkinliklere ulaşamayanlara ulaşmaktır. Oldukça kalabalık bir katılım oldu ve onların gönlünü yaptık ve gayemize ulaştık.” dedi.
Mahalle başında yaşayan kalabalık bir kadın grubunun yanı sıra Türk Kadınlar Birliği Onursal Başkanı Saffet Zengin, Erzurum Gönüllü Anneler Derneğ Başkanı İnciser Azak ve üyeleri, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Saniye Eğilmez ve üyelerinin de katıldığı programda dernek yönetimince gül lokumu, gül suyu ikram ederken İl Müfütlüğü’nden temin etkileri Kur-a’ı Kerim’lerde gelen konuklara dağıttıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.