Erzurum Haber Girişi : 22 Ocak 2013 18:11

Gönül elçileri projesi 3'ncü toplantısı yapıldı

Gönül elçileri projesi 3'ncü toplantısı yapıldı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Aralık 2012’de başlayan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Erzurum’da üçüncü toplantı yapıldı.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Aralık 2012’de başlayan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Erzurum’da üçüncü toplantı yapıldı.

Vali Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihan Öztürk’ün himayelerinde çalışmaları başlatılan projenin üçüncü toplantısı vali yardımcıları ve ilçe kaymakamlarının eşleri ile gönüllü kadınların katılımlarıyla Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıda ilk olarak konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, “Daha önce çeşitli genel müdürlükler düzeyinde yürütülen çocuk, kadın, engelli, yaşlı, aile ve toplum hizmetleri 2011 yılında kurulan bakanlığımızın çatısı altında toplanmış ve bu tarihten itibaren daha güçlü ve dana etkili hizmetler sürdürülmeye başlanmıştır. Hizmet kalitesinin artırılarak halkımızın da katılımları desteği sağlanmak üzere çeşitli projeler üretilmiştir.” dedi.
Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün burada toplanma sebebimiz olan toplum kalkınmasında gönül elçileri projesi de bunlardan biridir. Projemiz 2 yıl sürecek olup ilk 6 aylık birinci aşamasında koruyucu aile hizmeti üzerine yoğunlaşılacaktır. Koruyucu aile hizmeti bakanlığımız tarafından sürdürülen önemli ve koruyucu hizmet modellerinden biridir.”

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihan Öztürk’te, “Projemiz, başbakanımızın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yürütülecek olup ilimizde; ihtiyaç sahibi olanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkesle, emeklilerle, yarı zamanlı çalışan yetişkinlerle, ev hanımlarıyla, toplumdaki doğal liderlerle, gençlerle, öğrencilerle, toplum tarafından tanına kişilerle ve en önemlisi yaptığı hizmetlerle zaten birer gönül elçisi olan din görevlilerimiz, öğretmelerimiz, yöneticilerimiz ve üyelerimizle birlikte yürütülecektir. İlimizde sizlerin katkılarıyla sürdürülecek olan projenin ilk aşamasında koruyucu aile hizmetinin tanıtımı yapılacaktır” diye konuştu.

Nihan Öztürk’ün konuşması sonrası, gönül elçileri tanıtım filmi ve sunumu, koruyucu aile sunumu ve koruyucu aile konulu ‘Sevginizi Ertelemeyin’ isimli kısa film gösterildi. Erzurum Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanları tarafından ise konunun dini boyutu açıklandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.