Bölge Haber Girişi : 18 Ağustos 2010 13:11

Görme engellilerin chat keyfi!..

Görme engellilerin chat keyfi!..
Erzurum'da Beyaz Baston Görmeyenler Derneği'nce bir süre önce düzenlenen bilgisayar işletmenliği kursunu bitiren görme engelliler, bilgisayar kullanmanın keyfini yaşıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum’da Beyaz Baston Görmeyenler Derneği’nce bir süre önce düzenlenen bilgisayar işletmenliği kursunu bitiren görme engelliler, bilgisayar kullanmanın keyfini yaşıyor. Özel bir program sayesinde bilgisayarda yaptıkları her işlemi duyan görme engelliler, MSN’de chat yaparak arkadaşlarıyla iletişim kuruyorlar.

Beyaz Baston Görmeyenler Derneği ile Türkiye İş Kurumu tarafından geçtiğimiz aylarda açılan bilgisayar işletmenliği kursuna katılan görme engelliler, şimdiye kadar sadece adını duydukları internet dünyasında gezinmenin keyfini çıkarıyor. Standart bir bilgisayara yüklenen ekran okuyucu sistemi sayesinde yapılan her işlemi duyarak bilgisayar kullanan görme engelliler, aldıkları temel bilgisayar eğitimini değerlendirirken sanal ortamda gezmeyi de ihmal etmiyorlar.

Kendisi de bir görme engelli olan Yusuf Budak, teorik ve pratik olarak işlenen derslerle görme engellilerin farklı dünyaları keşfettiğini söyledi. Engellilerin genelde içine kapanık olduğunu kaydeden Budak, “Şimdiye kadar sadece ailesini ve yakın çevresini tanıyan engelliler, artık internetle tanıştı. İnternette siteleri geziyor, MSN’de chat yaparak arkadaşlarla iletişim kuruyoruz. Belki ileride kız arkadaşlarıyla da chat yaparak duygularımızı paylaşabiliriz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.