Erzurum Haber Girişi : 14 Haziran 2012 16:15

Görme engellilerin gören gözü olacak

Görme engellilerin gören gözü olacak
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki ana arterler, bundan böyle görme engellilerin gören gözü olacak.
Erzurum Ajans-Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki ana arterler, bundan böyle görme engellilerin gören gözü olacak. Paşalar Caddesi ile Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki yaya kaldırımlarını görme engelliler için hissedilebilir yüzeylerle donatan Büyükşehir Belediyesi, uygulamayı sorumluluk alanındaki bütün ana arterlerde hayata geçirecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Sorumluluk bölgemizdeki yaya kaldırımları bundan böyle görme engelli vatandaşlarımızın gören gözü olacak” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, günlük yaşamı görme engelli vatandaşlar için kolay bir hale getirmek için önceki yıllarda Erzurum’da rampa sistemini hayata geçirdiğini anımsatan Başkan Küçükler, şimdi de yaya kaldırımlarında kılavuz yol uygulamasına geçildiğini bildirdi. İlk olarak Yıldızkent’le Çat yolunu birbirine bağlayan Alparslan Türkeş Bulvarı’nda hayata geçirilen uygulamanın Paşalar Caddesi’nde de başlatıldığını belirten Başkan Küçükler, yaz sezonu boyunca ana arterlerin hissedilebilir yüzeylerle kaplanacağını kaydetti. Küçükler, “Hepimizin bildiği gibi, ulaşılabilirlik engelli vatandaşlarımızın da hakkı. Bu bakımdan şehrimizdeki engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda gerekli fiziki yapılanmaları sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: ENGELLİLER KONUSUNDA HASSASİYETİMİZ ÇOK BÜYÜK

Erzurum’un, fiziksel engelliler için tasarlanan rampa sistemiyle Büyükşehir Belediyesi sayesinde tanıştığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Hayata geçirdiğimiz her projede engelli vatandaşlarımızı da düşünüyor, onların kullanımına imkan sağlayan fiziki düzenlemeler yapıyoruz. Yollar ve yaya kaldırımları da, bu hassasiyetimizin bir parçasını oluşturuyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan Erzurum’daki görme engelli derneklerinin temsilcileri ise, Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’daki engellilere yönelik olarak yaptığı çalışmalar ve düzenlemelerle hep ön planda olduğunu vurgulayarak, Başkan Küçükler’e teşekkür ettiler. Dernek yetkilileri, Erzurum’daki ana arterlerin hissedilebilir yüzeylerle kaplanmasının modern şehirlerin olmazsa olmazları arasında bulunduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği hassasiyetin, Erzurum’daki diğer belediyelere de örnek olması arzusunu dile getirdiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.